La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Serveis de transport públic municipal

Reus Transport regalarà 11.750 viatges als busos municipals entre els estudiants dels centres de la URV a Reus

05/09/2012 | Per NW Revista de Reus

Una imatge de la roda de premsa celebrada aquest matí al Mas Miarnau.

Una imatge de la roda de premsa celebrada aquest matí al Mas Miarnau.

L’Ajuntament de Reus, a través de l’empresa municipal de transport urbà Reus Transport, impulsa d’acord amb la Universitat Rovira i Virgili l’ús del transport públic urbà entre la comunitat universitària. Així, aquest inici de curs es repartiran 1.750 targetes T10/30, amb una recàrrega de 10 viatges, als estudiants dels centres que la URV té a Reus. L’acord entre Reus Transport i la URV vol potenciar l’accés al campus de Bellissens i a la resta de centres universitaris –Centre de Formació FURV Mas Miarnau i Facultat de Medicina i Ciències de la Salut– en transport públic. Per fer-ho, a partir del 18 setembre es regalarà un abonament de 10 viatges entre els estudiant de la URV del curs 2012-2013 a Reus, en una targeta de transport recarregable, la T10/30. La Universitat s’encarregarà de distribuir-les entre la comunitat universitària, juntament amb informació sobre les línies i els horaris de bus per accedir als centres.

El Pla de Medi Ambient de la Universitat Rovira i Virgili té com a objectiu reduir per l’any 2020 en un 20% les emissions de gasos d’efecte hivernacle emesos l’any 2005. Per aconseguir aquest objectiu s’estan duent a terme una colla d’accions d’estalvi energètic en instal•lacions universitàries, si bé per assolir l’objectiu plantejat es indispensable, a més a més, incidir enèrgicament en els hàbits de mobilitat de la comunitat universitària potenciant netament l’ús del transport públic.

Cada 10 minuts al Campus Bellissens

Aquesta campanya s’adreça especialment als universitaris que viuen a la ciutat i que poden accedir als centres de la URV en transport públic urbà. Per accedir al Campus Bellissens hi ha dues línies que presten el servei: L20 i L60, de manera que des de les 06.00h a les 15.00h, la freqüència de pas és de 10 minuts. Fora d’aquest tram més concorrregut, el servei s’allarga fins més tard de les 22h, amb una freqüència de pas de 20 minuts. Els altres dos centres de la URV a Reus, la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut i el Centre de Formació FURV Mas Miarnau, també estan ben comunicats en trobar-se propers a punts on es creuen diverses línies de transport urbà, com són la plaça de les Oques i la plaça de la Llibertat.

 Informació a les Facultats

Per donar a conèixer la campanya entre la comunitat universitària, Reus Transport i la URV en faran difusió coincidint amb l’inici de curs, als centres universitaris de la ciutat. A més, es distribuiran fulletons amb informació detallada de les línies i els horaris que presten servei als centres universitaris, informació que es destacarà als vestíbuls dels centres de la URV, amb lones que informen de la campanya.

La T10/30 és una nova modalitat d’abonament, estrenada aquest 2012, una targeta que permet gastar 10 viatges en un mes; té càracter unipersonal i un cost de 6,65 euros, de manera que cada viatge surt per la meitat de preu del bitllet senzill, que costa 1,20 euros. La targeta permet emmagatzemar un màxim de 5 recàrregues de 10 viatges cadascuna a realitzar en un termini de 30 dies consecutius a partir de la data de validació de cada recàrrega i permet el transbord gratuït entre línies diferents durant 1 hora i 15 minuts.

Tota la informació referent a horaris, línies i abonaments es pot consultar a la pàgina web reustransport.cat, amb enllaços al blog i als comptes de twitter i facebook de Reus Transport. També s’ofereix informació interactiva i a temps real a través d’una aplicació per al mòbil i el servei de sms, que permet rebre un missatge amb les properes arribades dels autobusos de la parada sol·licitada.