La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Ja n'hi ha més de 200 apuntats

El Bravium fa una crida per trobar 600 'actors' disposats a participar en la 'reinauguració' del Teatre Fortuny

13/08/2012 | Per NW Revista de Reus

Una imatge de la reunió celebrada al Bravium amb diverses entitats de la ciutat de Reus.

Una imatge de la reunió celebrada al Bravium amb diverses entitats de la ciutat de Reus.

"No entra en els nostres pensaments que no arribem als 600 participants, n'estic convençut que fins i tot podem superar aquesta xifra perquè ara per ara ja tenim més de dues-centes persones inscrites i no només de Reus, sinó també del Catllat, Tarragona, Cambrils, Salou, entre altre municipis". Són paraules de Jaume Amenós, president del Bravium Teatre que lidera el projecte de rememorar la inauguració del Teatre Fortuny que es va fer l'any 1882. Enguany s'acompleixen el 130 anys d'aquella històrica data.

Aquest projecte que vol portar a terme aquesta entitat reusenca vol reviure aquell acte tot intentant reproduir amb la màxima fidelitat "el que es devia viure en aquella data històrica del 1882, la nostra pretensió és la d'omplir el teatre el divendres dia 16 de novembre amb un mínim de 600 persines degudament abillades amb vestits de l'època", explica Amenós. L'acte, comptarà també amb el seu contrapunt a l'escenari, amb la interpretació d'alguns fragments de l'òpera Fauts de Gounod -la mateixa que va servir per inaugurar el Fortuny- que anirà a càrrec de l'Orquestra Càmera Musicae, amb 52 músics dalt l'escenari.

D'aquestes 600 persones necessàries, "ja en tenim més de 200 inscrites i que ja han començat a venir al teatre a prendre mides dels vestits que llogarem per aquesta ocasió", explica Amenós als representants de diverses entitats reusenques assegudes a la platea del Bravium. "Cada persona pagarà entre 110 i 85 euros per poder participar en aquest acte, una xifra que inclourà -evidentment l'entrada- i el lloguer del vestii i una altra petita quantitat per despeses de l'acte com ara la contractació de l'orquestra", explica Amenós. Per la seva part, l'Ajuntament de Reus col.laborarà en l'acte tot facilitant la utilització de Teatre Fortuny sense cap càrrec per a l'organització.

Amenós insisteix en el fet que "entenc que ara a l'agost pot ser més complicat que la gent s'adreci a nosaltres però confiem que el setembre podrem donar un bon impuls per tal d'arribar a aquesrta xifra de participants. Posarem com a data d'inscripció el dia 15 d'octubre i estic convenút que tindrem una bona resposta".

Totes aquelles persones interessades en col.laborar en aquesta iniciativa, poden adreçar-se a les oficines del Bravium i concertar hora per prendre les mides necessàries per tal de poder llogar progressivament els vestits. "Hem arribar a un acord amb una empresa especialitzada de Barcelona. Trobar sis-cents vestits en tan poc temps no és senzill, però ho tenim tot preparar per fer-ho possible".