La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Equipaments educatius

L'escola Isabel Besora obrirà portes el 12 de setembre 'amb normalitat', després d'haver-hi invertit 4,4 milions d'euros

10/08/2012 | Per NW Revista de Reus

L'Alcalde Carles Pellicer i la regidora d'Ensenyament Dolors Sardà, en la visita realitzada a l'escola Isabel Besora.

L'Alcalde Carles Pellicer i la regidora d'Ensenyament Dolors Sardà, en la visita realitzada a l'escola Isabel Besora.

Fins a sis centres escolars públics de la ciutat s’estan sotmetent aquest estiu a diverses obres de millora. Les vacances escolars d’estiu s’aprofiten per condicionar les escoles i treballar en tasques de manteniment dels diferents espais. En concret, aquest estiu els centres on s’estan portant a terme aquests treballs d’adequació són el Cèlia Artiga, el Pompeu Fabra, Els Ganxets, el Rubió i Ors, el Joan Rebull i el Marià Fortuny. A banda, també s’està treballant per acabar definitivament les obres de les noves instal·lacions de l’escola Isabel Besora.

Escola Isabel Besora

Les obres de les noves instal·lacions de l’escola Isabel Besora, que fusiona el projecte educatiu de l’Isabel Besora i el Reus XXI, estan ja a la seva fase final, amb una execució d’un 85%, i amb la garantia per part dels tècnics que el centre podrà obrir les portes als alumnes el proper dia 12 de setembre amb normalitat. Està previst que la setmana del 20 d’agost s’executi la neteja de les instal·lacions, i que la setmana del 27 del mateix mes s’iniciï el trasllat del material i el mobiliari cap a l’escola. El trasllat conviurà alguns dies amb els últims treballs de l’obra, però sense cap interferència, ja que les tasques que quedaran seran de petit format. El pressupost de l’obra és de 4.457.353,78 euros, i l’escola tindrà dues línies, amb un total de 18 aules de les quals 6 es dedicaran a l’educació infantil i 12 a l’etapa de primària. El centre té una capacitat de 486 alumnes.

Durant les vacances d’estiu tant l’Ajuntament de Reus com el departament d’Ensenyament de la Generalitat aprofiten per realitzar obres de millora a les escoles, i són les següents:

 Escola Cèlia Artiga:

· S’instal·la un nou mòdul per a les classes de gimnàstica. (Departament d’Ensenyament)

· A causa de la instal·lació del nou mòdul de gimnàstica cal realitzar un nou accés per als alumnes pel carrer Josep Iglesias, amb una zona de 16 m2 per a l’acollida dels pares. Aquest projecte té un pressupost de 8.496 euros. (Ajuntament de Reus)

Escola Pompeu Fabra:

·Se substitueix la pedra de l’escala de l’entrada i es repara la rampa d’accés al centre. A l’interior de l’escola se substitueixen i reparen els terres de gres del soterrani i el bany. El pressupost per a les obres d’aquest centre ascendeix a 9.368 euros. (Ajuntament de Reus)

Escola Els Ganxets:

·S’ubica un nou mòdul doble, unes marquesines d’accés al mòdul i dos porxos perquè hi hagi ombra. A més, també s’instal·len aparells d’aire condicionat i una tanca metàl·lica a la pista d’esport.(Departament d’Ensenyament)

·Es realitza una nova pista de futbol sala a l’aire lliure amb acabat de terra. Es realitza a l’entrada de l’escola un arranjament de jardineria, i s’ubica un aparcament al costat del passeig Nord i davant de l’escola. El pressupost d’aquests tres treballs puja a 15.000 euros.(Ajuntament de Reus)

Escola Rubió i Ors:

·Es pinten sis aules de P3, P4 i P5, que actualment estan folrades amb paper. El pressupost d’aquestes tasques es preveu per un import de prop de 2.500 euros. (Ajuntament de Reus)

Escola Joan Rebull:

·Es renova la instal·lació d’aigua a la planta baixa del centre, així com una actuació important en la renovació de sanitaris i de les aixetes de diferents banys. (Departament d’Ensenyament)

Escola Marià Fortuny:

·Arranjament de la coberta de l’edifici principal, i la col·locació d’un sòcols a les parets amb una nova tela asfàltica que evita goteres als embornals. (Departament d’Ensenyament)