La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Mostra 'Identitat - Futur' a Cal Massó

L'exposició per visitar la nova proposta del Pla General d'Ordenació Urbana s'allarga fins el 20 de setembre

08/08/2012 | Per NW Revista de Reus

L'exposició es pot visitar a les instal.lacions de Cal Massó, al carrer Pròsper de Bofarull.

L'exposició es pot visitar a les instal.lacions de Cal Massó, al carrer Pròsper de Bofarull.

La mostra, que porta per títol «Identitat · Futur», té l’objectiu de facilitar la implicació de la ciutadania en el projecte de ciutat del futur, i és un dels canals ideats per l’àrea d’Arquitectura i Urbanisme i la regidoria de Participació i Ciutadania perquè els ciutadans coneguin el document i puguin presentar suggeriments. De fet, fins el dia 20 de setembre els ciutadans de Reus poden fer suggeriments a l’avanç d’aquest projecte a través de diferents canals, com són, el web del POUM, sempre que l’usuari interessat tingui certificat digital; presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana; o per correu postal al registre general, amb la següent adreça: plaça del Mercadal, 1. 43201 Reus.

 Tot i que la llei no obliga a respondre els suggeriments, el regidor de l’Àrea d’Arquitectura i Urbanisme, Miquel Domingo, explica que «des de la meva àrea, a mesura que anem rebent suggeriments dels ciutadans, els hi anem donant resposta, ja que la voluntat d’aquest govern és tenir en consideració totes les aportacions recollides. Considerem que la participació de la ciutadania en la construcció i la identitat de la ciutat del futur és molt important».

 L’exposició s’articula entorn a tres espais: una primera part on s’explica què és el POUM, quins són els quatre grans eixos de treball del Pla i quins són els mecanisme de participació. A continuació, el visitant troba un audiovisual amb les idees marc que orienten el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal i, finalment, un tercer recorregut amb els principals plànols i la documentació tècnica i de treball. En la mateixa exposició, els visitants troben un espai amb un ordinador connectat a la pàgina web del POUM on poden deixar els seus comentaris i suggeriments.

Nombre de visites el mes de juliol

El passat més de juliol van passar per l’exposició 357 persones, de les quals 202 hi van participar en sessions informatives conjuntes. Prop de la meitat dels visitants han estat representants d’entitats i institucions que posteriorment a la visita han fet difussió de l’exposició i del seu contingut. L’objectiu d’aquestes sessions és fer arribar a la ciutadania les línies mestres del nou Pla d’Ordenació Urbanística, per tal que des del coneixement dels treballs que s’hi duen a terme, puguin participar i expressar les seves consideracions al respecte.

Per la seva banda, els col·lectius interessats poden posar-se en contacte amb l’Àrea d’Arquitectura i Urbanisme o amb la regidoria de Participació, que ofereixen la possibilitat de concertar sessions guiades. Per fer-ho, cal trucar al telèfon 977 010 075.

 

La web del POUM

El POUM també desposa d’una web específica: www.poum.reus.cat. Aquesta pàgina inclou informació general sobre el POUM de Reus, informació sobre els diversos canals de participació, els mapes de la ciutat, la documentació tècnica que forma part del document, les notícies relacionades i l’agenda. Precisament, un dels objectius d’aquesta web és fomentar la participació i en aquesta mateixa línia, a través d’aquesta adreça, la ciutadania pot fer arribar a l’Ajuntament els seus comentaris, els suggeriments, que amb signatura electrònica tenen plena validesa jurídica tal i com s’especificava anteriorment, i participar en l’enquesta del POUM. També s’ha habilitat un correu electrònic poum@reus.cat i el hashtag #poumreus a twitter.