La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CONFIDENCIAL

La 'cullerada' de Convergència en l'auditoria d'INNOVA i el silenci del Partit Popular

02/08/2012 | Per NW Revista de Reus

Ima Mis, la presidenta de Convergència a Reus (d'esquena a la dreta), ha seguit el Ple de manera discreta. / @tontapias.

Ima Mis, la presidenta de Convergència a Reus (d'esquena a la dreta), ha seguit el Ple de manera discreta. / @tontapias.

Dimarts passat va ser un dia certament intens per als mitjans de comunicació. La presentació de l'informe sobre les presumptes 'males pràctiques' dels gestors de les empreses municipals reusenques -i del hòlding INNOVA- amb l'obligada lectura d'un document tècnic de 82 planes va ser una situació complicada de pair. Uns deures que van venir acompanyats al llarg del dia per les reaccions dels partits a l'oposició: els socialistes intentant treure pit i parlant sorprenentment d'incidències' en la gestió, els de la CUP més contents que un gíngol per tal com han anat les coses després de la seva denúncia presentada mesos enrere contra el gerent d'INNOVA, Josep Prat, i del grup municipal d'Ara Reus, satisfets també perquè les denúncies als jutjats han provocat que la Fiscalia hagi creat un equip especial que fa dies que reclama informació a l'Ajuntament per tal de revisar totes aquestes operacions, contractes i adjudicacions, factures, nòmines escandaloses, entre altres situacions que s'han qüestionat aquests mesos.

Però aquesta frenètica activitat dels partits de l'oposició en tot aquest procés ha conviscut amb un aparent relaxament de les formacions polítiques que donen suport al govern municipal. Si parlem del Partit Popular, cal dir que com a formació política externa al grup municipal no ha dit massa cosa. De fet, hores d'ara no ha fet cap mena de posicionament polític oficial sobre aquests mesos de tanta problemàtica amb INNOVA. Si parlem del soci majoritari del govern, Convergència i Unió, cal destacar que tampoc s'ha mostrar prolífic en manifestacions públiques sobre aquest desgavell al hòlding d'empreses municipals i que ha motivat aquest "soroll tan incómode" del que parla el propi alcalde, Carles Pellicer.

En aquest cas però, les coses van canviar el mateix dimarts a la nit amb la tramesa d'una nota de premsa des del correu de CDC, però enviada des de les altes instàncies del partit al cap i casal de Catalunya. Una nota que va arribar de manera discriminada al gruix de mitjans de la ciutat de Reus -a destacar que n'hi ha que encara l'esperen- i que conté alguna perla ben curiosa. Ho expliquem. Durant la presentació de l'informe sobre INNOVA, l'Alcalde va comentar que el document es lliuraria en aquell mateix moment al Tribunal de Comptes, però que en cap cas es traslladaria a la Fiscalia "perquè ja es veurà més endavant i ja dies que se'ns demana documentació sobre aquestes qüestions". Una explicació que els mitjans no van captar amb la diligència necessària i a la gran majoria de cròniques de la tarda quasi tothom tenia gola avall que les presumptes irregularitats es portarien "a la Fiscalia i al Tribunal de Comptes". Una informació que se'ns va corregir oportunament durant la tarda. Però per sorpresa general, a la nota de CDC s'hi podia llegir que "la federació celebra l'actitud de l'alcalde per reforçar els mecanismes de control i que es remeti a la Fiscalia i al Tribunal de Comptes, com a òrgans competents, evitant fer-ne un judici gratuït, mediàtic i poc rigorós ja que aquests són els òrgans competents encarregats d'iniciar la fiscalització, atribució responsabilitats, per la via judicial. Així, l'executiu liderat pel grup municipal de Convergència i Unió mostra que “no posarà el retrovisor de la batalla política”, sinó que treballarà per una gestió més transparent.". Una idea que era repetida en un subtítol a les primeres frases de la citada nota, amb l'objectiu, suposem, de donar més força a l'afirmació. 

Dir finalment que en el Ple monogràfic dedicat a aquest informe sobre INNOVA, s'hi ha pogut veure de manera discreta a la nova presidenta de CDC a Reus, Ima Mis, qui s'ha assegut en un racó d'un banc ubicat a mitja la sala de plens. Mis ha seguit amb detall la sessió plenària i també fet un tweet a #Innova i a #PleReus. Una activitat twitera que ha estat reforçada per un nombre més gran de tweets enviat des de @CiU Reus, si bé en aquest cas en desconeixem l'autoria.