La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Màxima expectació

Pellicer vol explicar l'auditoria de gestió d'INNOVA en un ple extraordinari que se celebrarà el dijous 2 d'agost

27/07/2012 | Per NW Revista de Reus

La setmana vinent es considera clau per tal de conéixer l'anàlisi de la gestió que INNOVA ha fet durant els darrers anys.

La setmana vinent es considera clau per tal de conéixer l'anàlisi de la gestió que INNOVA ha fet durant els darrers anys.

No cal dir que l'expectació és màxima. La setmana vinent sortirà a la llum pública el document redactat per l'empresa Faura i Casas sobre la gestió que INNOVA ha portat a terme durant els darrers anys. Una auditoria que en aquests moments és sobre la taula de l'interventor municipal, qui serà l'encarregat de donar-hi la forma definitiva. Després de la llista de situacions presumptament irregularsque que han trascendit sobre les actuacions d'INNOVA -i de les societats anònimes municipals que engloba- caldrà saber quin és el resultat de l'estudi tècnic realitzat pels auditors i per saber si hi han altres actuacions que no s'ajusten a la legalitat. Recodem que al llarg d'aquests mesos s'han publicat diverses actuacions que han estat censurades per diversos informes de la intervenció i de la secretaria municipal fins el punt de recomanar el seu trasllat al Tribunal de Comptes o a la pròpia Fiscalia.

Des de les factures de l'exregidor d'urbanisme a Tecnoparc, Jordi Bergadà o de l'expresident d'aquesta empresa mixta, Àngel Cunillera, fins els contractes i pagaments a Carles Manté com assessor per temes sanitaris o a l'arquitecte, Carles Batesteza pels treballs de construcció del nou Hospital de Sant Joan, passant per qüestions de gestió diària de les diverses empreses municipals, són qüestions que han ocupat força espai en els diversos mitjans de comunicació i que sembla que seran analitzats amb deteniment per aquest treball dels auditors de Faura i Casas, empresa que, per cert, ja havia realitzat diverses auditories d'aquestes empreses públiques en exercicis anteriors. Un treball que, de ben segur, que  aportarà també notícies sobre discutida gestió realitzada per l'exdirector general d'INNOVA; Josep Prat.

Al llarg d'aquesta setmana, el govern municipal ha valorat diverses possibilitats per tal de fer públics aquests resultats i comunicar-los a la resta de partits que són a l'oposició municipal. Hores d'ara, l'Alcalde Carles Pellicer vol convocar una Junta de Portaveus per dimarts vinent, dia 31 de juliol a les deu del matí i tractar aquesta qüestió. Pel dijous següent, dia 2 d'agost, a les nou del matí, s'ha convocat una reunió extraordinària del Consell d'Administració d'INNOVA i, una hora després, a les 10, se celebrarà un Ple Extraordinari en el que Pellicer vol "explicar a la ciutat directament el balanç de l'auditoria". Sembla que Pellicer vol exposar en la seva intervenció una clara censura de les actuacions que l'auditoria ha localitzat com a no ajustades a dret, però que a l'hora voldrà fer una "crida a la resta de partits per tal d'evitar que aquestes situacions es puguin repetir durant el que queda de legislatura". 

Entre dimarts i dijous doncs, sembla que quedaran al descobert aquelles 'pràctiques' que no s'hagin realitzat amb totes les garanties legals de l'administració pública i un cop s'hagin fets públiques "es pugui acabar amb aquest soroll mediàtic que no ha deixat treballar al govern municipal durant aquest primer any de nova legislatura", tal com ha explicat el propi alcalde en diverses intervencions públiques.