La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Deute pendent del Servei Català de la Salut

El PSC reusenc diu a l'Alcalde Pellicer que "que sigui exigent amb la Generalitat" per poder pagar les nòmines de Sagessa

25/07/2012 | Per NW Revista de Reus

Una imatge d'arxiu del portaveu del PSC a l'Ajuntament de Reus, Andreu Martín.

Una imatge d'arxiu del portaveu del PSC a l'Ajuntament de Reus, Andreu Martín.

El portaveu del grup municipal del PSC en un comunicat enviat als mitjans de comunicació, emplaça l’alcalde "a ser exigent amb la Generalitat i a vetllar pels interessos dels treballadors de la ciutat. Davant les darreres informacions que apunten que el Servei Català de la Salut no podrà afrontar les nòmines dels treballadors de Sagessa d’aquí a dos mesos, el grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Reus, vol manifestar que "aquesta és una conseqüència més de les dures retallades aplicades pel govern autonòmic de CiU i una mostra més de la manca de sintonia amb el govern local, que ha està tenint conseqüències molt negatives per a la ciutat. Exemples com el tancament d’una escola bressol, de dues escoles de primària, o l’obertura sota mínims de la residència Sol i Vista són clars exemples de la poca sensibilitat i de escassa política d’inversions que la Generalitat ha previst per a la nostra ciutat".  Recordem que en el darrer Consell d'Administració de l'empresa pública Sagessa, el seu director general va informar els consellers que "si bé l'empresa podria fer front a les nòmines de juliol i d'agost, la nòmina dell mes de setembre estava en perill, si el Servei Català de la Salut no liquida els deutes pendents ams els equipaments sanitaris concertats".

 El Partit dels Socialistes de Catalunya, que no va tenir el seu representant a la reunió de dilluns passat (Sandra Guaita està encara de baixa per maternitat) exposa també "que el PSC ja havia advertit en diverses ocasions aquesta possibilitat. Tant el primer secretari de l’Agrupació local, Francesc Vallès, com el portaveu del grup municipal, Andreu Martín, han mantingut contactes amb representants del comitè d’empresa de Sagessa per conèixer de prop aquesta problemàtica i fer-ne el seguiment".

Diu el citat comunicat que "precisament, divendres passat, Vallès havia mantingut una reunió amb representants de l’empresa, posant-se a la seva disposició per contribuir a evitar possibles problemes salarials. De fet, el passat mes de maig, el primer secretari ja va fer pública la seva preocupació davant les contínues retallades dels governs autonòmic i central en matèria de salut i les seves repercussions en el col·lectiu de professionals sanitaris".

"Davant d’aquesta situació -continua la nota de premsa-, el grup municipal del PSC donarà tot el seu suport al govern de la ciutat per treballar en totes aquelles accions que puguin contribuir a millorar aquesta situació en el termini de temps més breu possible i assegurin el pagament de les nòmines als treballadors. Finalment, el PSC emplaça el govern local a "ser contundent amb la Generalitat per tal que exigeixi la resolució d’aquest conflicte econòmic amb urgència perquè afecta un nombre molt important de famílies".

 

 

Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | Deute de l'Institut Català de la Salut
Sagessa no podrà pagar nòmines el setembre si el Servei Català de la Salut no compleix els seus compromisos econòmics

24/07/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

La situació econòmica en la que es troba immersa l'empresa pública Sagessa és tan greu hores d'ara que, si el Servei Català de la Salut no fa front a les aportacions econòmiques que ha d'assumir amb els diversos equipaments santitaris concertats catalans, les nòmines del mes de setembre dels seus treballadors no es faran efectives. En una reunió del Consell d'Administració de Sagessa celebrada ahir al vespre a l'Hospital de Sant Joan de Reus, es va explicar que les nòmines de juliol estan assegurades, que les d'agost -tot i que hi haurà dificultats comptables- molt possiblement es podran liquidar, però que no hi haurà recursos per pagar als treballadors a partir del mes de setembre.