La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CONFIDENCIAL | Document elaborat per Faura i Casas

L'auditoria de gestió d'INNOVA ja és damunt la taula de Carles Pellicer

23/07/2012 | Per NW Revista de Reus

Una imatge del darrer Consell d'Administració celebrat per l'empresa pública INNOVA.

Una imatge del darrer Consell d'Administració celebrat per l'empresa pública INNOVA.

La tan esperada auditoria de gestió sobre el hòlding d'empreses municipals que ha realitzat l'empresa Faura i Casas ja és damunt la taula de l'Alcalde de Reus, Carles Pellicer. Un document esperat que hauria de suposar un punt d'inflexió en la dinàmica de la política municipal reusenca, tan moguda durant aquests darrers mesos i que ha esdevingut una mena d'esperança per alguns regidors que es mostren cansats per aquest degoteig informatiu de suposades 'irregularitats' en tot allò que fa referència a INNOVA.

Pel poc que ha trascendit, sembla que l'estudi de la citada empresa auditora -que curiosament ja havia elaborat moltes altres auditories de les empreses municipals ara novament analitzades- ha localitzat diverses pràctiques de gestió que no s'ajustarien a la 'legalitat' en la totalitat de les societats anònimes municipals, tot delimitant algunes actuacions censurables, administrativament parlant. Vaja que l'estudi realitzat podria acabar "esquitxant a tot l'entorn del hòlding d'empreses públiques reusenques" tan qüestionat pel govern de CiU i del PP que ara mana al consistori reusenc. Altres parlen també de l'existència d'un parell de 'trons' amagats que -quan es facin públics- provocaran un gran terrabastall. Un dels coneixedors del resultat del document lliurat per Faura i Casas, el qualifica de "digne final per al castell de focs que hem viscut darrerament a Reus".

Ara però, el tema se centra en quina manera serà l'escollida per l'equip de govern fer públics els resultats del treball realitzat per Faura i Casas empresa que, per cert, no compta amb massa simpaties en el nucli dur dels màxims responsables del govern de l'Ajuntament de Reus. Sembla ser que aquests dies des del departament d'Intervenció municipal s'han començat a contrastar les advertències recollides per la citada auditoria de gestió amb les diverses societats per si aquestes volen clarificar o matitzar les pràctiques 'irregulars' realitzades aquests darrers anys, bàsicament en temes de contractació.

Dir finalment que hi ha més d'un regidor del govern reusenc que -en les converses del passat cap de setmana- han deixat ben clar que això de l'auditoria és cosa del propi alcalde i de les regidors Gomis i Alegret. Des de fora del govern no cal dir que l'expectació mediàtica i sòcioeconòmica va creixent dia a dia a l'espera de saber quines sorpreses més han recollit els tècnics auditors de Faura i Casas i com es 'cuina' aquest document abans que arribi a la taula dels reusencs..