La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Factures 'irregulars' a INNOVA

Teresa Gomis desmenteix l'advocat de l'arquitecte Batesteza i diu que espera més informació

L'Ajuntament, a diferència de l'arquitecte, encara no dóna el tema per tancat

20/07/2012 | Per NW Revista de Reus

Una imatge de les carpetes que va portar l'arquitecte Jorge Batesteza a la reunió que va tenir amb Teresa Gomis.

Una imatge de les carpetes que va portar l'arquitecte Jorge Batesteza a la reunió que va tenir amb Teresa Gomis.

La segona tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Reus, consellera delegada del hòlding d'empreses municipals INNOVA i presidenta del Grup Salut del citat organisme, Teresa Gomis, ha desmentit avui la versió de l'advocat de Jorge Batesteza sobre la revisió de la documentació aportada pel citat arquitecte el dimarts d'aquesta setmana. El lletrat Joan Bassas va manifestar a aquesta revista digital que "el meu client ha acreditat i justificat els contractes i les feines realitzades mentre es va fer la definició i construcció del nou Hospital Universitari de Sant Joan de Reus". Una afirmació que va concloure amb la frase "nosaltres donem el tema per tancat". Aquesta versió ha sigut rebatuda avui per Teresa Gomis tot dient que "en la documentació presentada a la reunió amb Batesteza no queda justificada la seva feina i suposo que continuaran enviant més documentació perquè els tècnics municipals l'analitzin".

Gomis -que s'ha mostrat molt cauta en aquest tema- ha insinuat que del gruix de papers aportats per l'arquitecte (transportats en dues grans maletes i dues bosses, tal com es pot veure a la fotografia que il.lustra aquesta notícia) n'hi havia molta que no va servir per justificar la feina feta a Reus per Batesteza i per tant no es podia doanr el tema tancat. Gomis ha dit que "cal esperar més temps per veure si arriba més documentació" i aleshores ja es decidirà què fa finalment el consistori, en el sentit de si el cas es porta definitivament a Fiscalia o no.

Recordem que Batesteza va signat un contracte amb l'exgerent d'INNOVA Josep Prat, a partir del qual va liquidar un total de 387.000 euros com a pagament pels seus serveis d'assessorament en la redacció i construcció del nou equipament sanitari ubicat a la zona de Bellisens. Tant aquesta quantitat com els més de 700.000 mil euros cobrats per Carles Manté per diverses tasques "d'assessorament sanitari" van ser qualificats de presumptament irregulars per un informe municipal signat pel secretari i per l'interventor del consistori.

 

Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | Cobraments sota sospita?
L'arquitecte Batesteza considera "justificades totes les factures d'INNOVA i dóna el tema per tancat"

18/07/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

Després de la reunió celebrada ahir entre la consellera delegada d'INNOVA Teresa Gomis i l'arquitecte Jorge Batesteza per tal de clarificar els diners cobrats en concepte d'assessorament tècnic durant la construcció de l'Hospital de Sant Joan, l'advocat Joan Bassas ha explicat que "el meu client està convençut que ha quedat tot molt clar i s'han acreditat els contractes i els treballs realitzats a la ciutat de Reus". Segons el lletrat barceloní, "Jorge Batesteza ha estat molt preocupat i sorprès aquestes setmanes per la situació i pel desconeixement del consistori sobre les tasques realitzades al llarg de més de quatre anys a la ciutat de Reus. Després de la reunió d'ahir per a nosaltres tot ha quedat ben clar i justificat".