La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Empreses Municipals

CiU i PP aproven el plec de condicions de la funerària després d'una dura baralla dialèctica entre Pellicer i Martín

20/07/2012 | Per NW Revista de Reus

Una imatge de la sessió plenària celebrada aquest matí.

Una imatge de la sessió plenària celebrada aquest matí.

Les baralles entre Carles Pellicer i el portaveu del PSC a l'Ajuntament de Reus, Andreu Martín, són ja una tònica habitual als plens municipals que es convoquen al consistori. Pellicer no accepta les crítiques del PSC sobre la gestió de la delicada situació econòmica municipal tot atribuïnt la culpa als 32 anys de govern socialista, mentre que Martín acusa el govern de CiU i el PP de voler carregar-se la majoria de fites socials "aconseguides a les passades legislatures", sobretot en ellò que fa referència a polítiques de formació o al futur de Mas Carandell. En aquest cas concret, Pellicer ha repetit moltíssimes vegades que cal "vendre la funerària per tapar alguna de les vies d'aigua que s'han trobat des de que ocupem el govern" mentre que Martín ha qualificat "d'error històric aquesta venda ja que la ciutat es desprèn d'una empresa municipal sanejada que aporta guanys cada any a les arques mnicipals".

En el Ple d'avui, aquestes divegències s'han fet més patents que mai, després del discurs d'Andreu Martín, en el que ha repetit els arguments socialistes contraris a l'operació de la funerària amb frases com ara "no sé quina herència deixaran vostès a la ciutat de Reus si tot allò que funciona o que treu beneficis ho passen a mans privades" o la idea que CiU i el PP porten a terme polítiques a partir de les quals "volen privatitzar els beneficis i socialitzar les pèrdues". El PSC, tal com hem explicat aquestes setmanes, s'ha oposat des del primer moment a la venda de la funerària, encara que es fes a partir d'una concessió de 25 anys, tal com planteja el plec de condicions aprovat avui pel ple. Martín ha expressat molts dubtes sobre aquest document i ha esmentat diverses qüestions que no queden clares -segons el seu parer- en aquest concurs com ara el futur de l'aparcament que hi ha a l'edifici del tanatori o sobre les inversions que l'empresa adjudicatària haurà de fer durant aquests anys de concessió o quines són les garanties que conserva l'Ajuntament de Reus en el cas que l'empresa incompleixi alguna de les clàusules de l'adjudicació. Martín ha criticat durament tot aquest procés i ha dit textualment -adreçant-se al govern- que "vostès faran la seva festa amb aquests diners que són dels ciutadans i deixaran una herència funesta".

Per la seva part, l'Alcalde Carles Pellicer ha respost al discurs del protaveu socialista que dient-li: "vostè em fa molt pena, em fa molta llàstima perquè hagi de fer aquest paper. Suposo que vostès no poden sortir del forat on s'han posat (del que espero que triguin anys a sortir-ne, per cert) i ja fa massa dies que veuen la pel.lícula en un altre cinema". El debat s'ha tensat amb aquests paraules i alguns regidors de les cadires socialistes han mostrat el seu ennuig, com per exemple la regidora socialista Rosa Garrido. Pellicer ha continuat la seva crítica recuperant el vot del grup socialista al Congrés de Diputats -on hi ha el primer secretari del PSC reusenc, Francesc Vallès- a favor del projecte del Corredor Central, una actuació que després va ser qualificada d'error pel propi Vallès-. Pellicer ha dit a Martín que "potser és hora de que vostè comenci a caminar pel seu compte i deixi d'estar teledirigit des de fora". L'Alcalde ha contestat també la frase de Martín sobre la festa que el govern farà amb es diners de la funerària tot dient que "no en farem cap de festa, només pagarem la festa que vostés van fer sense pagar".

Per la seva banda, Jordi Cervera d'Ara Reus ha posat sobre la taula una sèrie de dubtes sobre qüestions tècniques del plec de condicions i ha insistit en el fet que es busquessin fómules per afavorir la presència de capital local en l'empresa que surti adjudicatària del concurs. Aquesta formació política, que en el seu dia va optat per votar a favor d'aquest procés de privatització dels serveis funeraris municipals, avui s'ha decantat per l'abstenció "a l'espera del que succeeixi en aquests dies d'exposició pública del plec de condicions".

David Vidal, regidor de la CUP, ha votat en contra d'aquest procés "perquè es racta d'una privatització encoberta i em sento decepcionat en bona part pel procés que s'ha seguit perquè considero que calia fer un esforç més gran en clarificar moltes aspecte tècnics del concurs".

Finalment, el plec de condicons s'ha aprovat amb els 16 vots de CiU i el PP, l'abstenció d'Ara Reus i els vots en contra del PSC i la CUP.

 

Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | El Ple aprovarà divendres el concurs públic
L'oposició 'planta' el govern en la reunió que havia de tractar el concurs de la funerària municipal

17/07/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

Els grups municipals de l'oposició a l'Ajuntament de Reus (PSC-PSOE, ARAReus i CUP) no han assistit a la reunió convocada per l'alcalde, Carles Pellicer, en que s'havia d'informar sobre el procés de privatització de l'empresa municipal GESFURSA. El motiu d'aquesta 'plantada', és que minuts abans de l'inici de la trobada, l'alcalde Pellicer ha explicat el contingut d'aquesta als periodistes, el que ha estat considerat com una manca de 'responsabilitat institucional' per parts dels grups de l'oposició.

POLíTICA | Demana una comissió per analitzar futures privatitzacions
Vallès: "la venda de la funerària és un error històric que pagarem molt car"

19/07/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

El primer secretari del PSC de Reus, Francesc Vallès ha anunciat que el PSC s'oposarà frontalment a l'intent de privatització de la societat municipal GESFURSA anunciada a per l'equip de govern. "La privatització de la funerària és un error històric d'enorme magnitud que els reusencs pagarem molt car" ha afirmat. "És un error vendre's el patrimoni dels reusencs i especialment d'aquelles societats municipals que actualment estan generant beneficis que podrien contribuir a eixugar el deute municipal i revertir a la ciutat en el manteniment de serveis bàsics com les escoles bressol, l'educació, la sanitat i les polítiques de benestar" ha afegit Vallès.