La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Fets de Completes

Els Mossos d'Esquadra citen a declarar com a imputats a tres joves del col.lectiu Arran per la xiulada de Sant Pere

Arran és l'organització que ha nascut de la confluència diverses organitzacions juvenils independentistes

18/07/2012 | Per NW Revista de Reus

Moment de l'entrada de la comitiva d'autoritats després de la xiulada i les empentes després de Completes.

Moment de l'entrada de la comitiva d'autoritats després de la xiulada i les empentes després de Completes.

El matí d'aquest 18 de juliol, tres joves reusencs, tots ells de l'organització Arran, han hagut d'anar a declarar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Reus com a imputats dels delictes de desordres públics i atemptat a agents de l'autoritat. Una actuació que .segons ha pogut saber aquesta revista de fonts municipals- ha sigut realitzada per iniciativa dels Mossos d'Esquedra. Davant d'aquests fets, l'assemblea local d'Arran ha fet públic un comunicat que diu textualment:

– L'increment de la persecució política que s'està produint a la ciutat contra les veus crítiques en el sistema i a les polítiques neoliberals. Aquest assetjament és especialment evident en el jovent organitzat. No és cap casualitat que dels centenars de reusencs assistents a la plaça hagin imputat a militants d'Arran.

– La por que els dirigents polítics tenen a tota mostra de rebuig cap a les seves polítiques de retallades i cap a les alternatives plantejades. Aquest temor els porta a exercir una repressió activa per tal de silenciar-les.

– Qualsevol assistent a la plaça pot corroborar que els incidents els van protagonitzar els agents de l'ordre un cop les autoritats ja havien accedit a

l'Ajuntament.

El citat comunicat finalitza amb aquestes peticions formulades pel col.lectiu Arran:

– Que es paralitzin les polítiques contraries als interessos de les classes populars, tals com les privatitzacions als ens públics o els acomiadaments de treballadors.

– L'absolució dels joves imputats, així com l'aturada immediata de la persecució de la joventut organitzada.

– Tal com ja vam fer, exigim responsabilitats polítiques per aquests fets. És per això que no ens aturarem fins a aconseguir la dimissió de la irresponsable de l'Alícia

Alegret (diu textualment el citat comunicat).

Finalment, el col.lectiu Arra fa una crida a la població reusenca a sumar-se al Manifest de rebuig a l'actuació del dia 28 de juny a Reus, Recordem que Arran és l'organització que ha nascut de la confluència entre Maulets, el jovent independentista revolucionari, i la CAJEI, la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista.

Notícies relacionades
SOCIETAT | Festa Major
Empentes i enfrontaments entre "xiuladors" i policia en plena Festa Major

29/06/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

S'havia convocat una xiulada contra les retallades. Era de domini públic, i per això una dotació de Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra van acompanyar les autoritats tant en l'anada com en la tornada de Completes. A la tornada es van produir enfrontaments verbals i alguna empenta entre els manifestants i els agents de l'ordre. La xiulada serà recordada com una de les més sonores de les que s'han produït en una Festa Major.