La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Declaracions a la Cadena Ser

Carles Pellicer: "el llençament d'ous va ser una acció absolutament preparada i premeditada"

10/07/2012 | Per NW Revista de Reus

L'Alcalde, Carles Pellicer, durant l'entrevista feta als estudis de Ràdio Reus.

L'Alcalde, Carles Pellicer, durant l'entrevista feta als estudis de Ràdio Reus.

"L’atac a Carles Pellicer té la importància que té. Un vestit nou i poca cosa més. El pitjor és la taca a la institució que represento i a tots els regidors. Això no es por permetre ni aquí ni enlloc. Podríem entrar en una espiral perversa”. Són paraules de l'Alcalde de Reus en una entrevista realitzada ahir als micròfons de la Cadena Ser. Pellicer va manifestar que "el llençament d'ous va ser una acció totalment preparada i premeditada" portada a terme des del terrar d'un dels edificis situats a la vora mateix de l'escenari. L'Alcalde de Reus va explicar també que "hi ha una investigació oberta" per tal de poder identificar les dues persones "encaputxade" que haurien protagonitzar aquesta acció mentre Pellicer feia lectura del pregó de festes al barri Monastirs. “Aquests fets no porten enlloc. La intolerància no porta en cap lloc. S’ha de protestar amb el diàleg, les paraules o fins i tot xiulant. Però mai actuar amb violència física ni verbal”, va concliure Pellicer en aquesta entrevista.

En un altre ordre de coses, al llarg de les seves declaracions, el màxim responsable municipal va voler desmarcar-se d'alguna de les actuacions dels dos grups polítics a l'oposició (la CUP i Ara Reus) en la dinàmica de presentar denúncies als jutjats contra les presumptes irregularitats comeses durant el govern anterior, tot manifestant que "això no és una carrera, jo no faré bandera sobre si sóc el primer o no en portar un tema a instàncies judicials. Nosaltres esperem que els nostres tècnics -interventor i secretari elaborin els corresponents informes i, aleshores, porten les conclusions a la Fiscalia o al Tribunal de Comptes per tal que actiïn en conseqüència". Pellicer es va mostrat novament preocupat pel projecte de Metrovacesa i per la dificultat que suposa "no rebre els milions d'euros que l'empresa hauria d'haver pagar perquè ara hem hagut de fer un primer pagament de més de quatre milions d'euros per pagar la nova fira i els hem hagut de treure d'un altre lloc. I al mes de novembre n'haurem de liquidar cinc milions més i caldrà buscar noves fórmules per buscar aquesta diners a l'espera que puguem trobar alguna solució amb Metrovacesa".

L'Alcalde de Reus va denunciar que "el govern anterior es va dedicar sistemàticament a amagar-nos informació. Només cap esmentar els més de deu milions d'euros en factures per pagar que ens trobar tot just entrar a l'alcaldia. Hi havia regidors del propi govern tripartit que no sabien res de segons quins sous o segons quines factures. Si això passava com volen que nosaltres en tinguessin informació des de l'oposició". Pellicer ha explicat també que "no entenc que l'opisició es queixi de falta d'informació. Justament aquests dies hem lliurat el gruix de factures pagades per INNOVA corresponents als ansy 2009, 2010 i 2011. Ara estem a l'espera de rebre l'auditoria de gestió que vam ebcarregar i esperem disposar ja de tota la informació necessària per analiitzar la situació. Nosaltres continuarem denunciant situacions que amaguin irregularitats, però el més important és que el que ha passat a l'Ajuntament de Reus i a INNOVA no es torni a repetir mai".