La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Factures 'irregulars' a INNOVA

El Jutjat número 3 accepta a tràmit la demanda d'Ara Reus contra Carles Manté i Josep Prat

Per la seva part, l'Alcalde Carles Pellicer, diu que l'Ajuntament no ha portata la Fiscalia les factures de l'arquitecte Jorge Batesteza

06/07/2012 | Per NW Revista de Reus

La comunicació del Jutjat al grup municipal d'Ara Reus.

La comunicació del Jutjat al grup municipal d'Ara Reus.

El passat 19 de juny, el grup municipal d'Ara Reus va interposar una demana criminal en el jutjat de Reus contra Carles Manté Fors - exdirector del CatSalut i expresident de Shirota i propietari de l'empresa CCM Estratègies i Salut - i contra Josep Prat Domènech - exdirector General d'INNOVA i qui, hauria autoritzat el pagament d'un gruix de factures que sumen prop de 838 mil euros entre els anys 2007 i 2011.

La denúncia es va presentar per denunciar uns presumptes delictes  d'apropiació indeguda i malversació de fons públics.  Segons el comunicat del Jutjat que ha rebut Ara Reus es procedeix de conformitat en el disposat en l'article 774 i següents articles de la Llei d'enjudiciament Criminal i ara s'ha iniciat la fase de recollida d'informació per part de la citada instància judicial. El portaveu d'Ara Reus ha demanat a l'Alcalde Carles Pellicer que se smi a la denúncia del seu grup municipal i li ha recriminat que "és així com hauria d'haver actuar Pellicer en aquest cas i d'aquesta manera es demostra que no ens hem precipitat en aquest casos, tal com algú ens ha criticat en diverses vegades".

Per la seva part, Carles Pellicer s'ha mostrat respectuós amb el procediment inciat pels jutjats de Reus i ha explicat que ja s'ha iniciat la tramesa d'informació per part de l'Ajuntament de Reus i d'INNOVA cap a les oficines judicials en resposta a la petició que aquestes han fet aquests dies. Una informació que inclou també l'informe redactat pel secretari i l'interventor municipal que va analitzar els citats pagament tot manifestant que en aquest procés d'haurien comès presumptament diverses irregularitats tant a nivell econòmic com penal.

En relació a les factures de l'arquitecte Jorge Batesteza, qualificades també com a "irregulars" en l'informe signat pel secretari i l'interventor municipals, cal dir que el govern municipal no les ha portat encara a la Fiscalia ni al Tribunal de Compte, segons ha explicat l'Alcalde de Reus, Carles Pellicer, a l'espera que es reculli més informació sobre aquesta qüestió. Unes factures que sumaven prop de 387.000 euros i que es van cobrar entre els anys 2007 i 2010. L'advocat del citat arquitecte, va manifestar a aquesta revista que "el meu client està en disposició de demostrat cadascun dels conceptes i dels treballs realitzats a la ciutat de Reus que justifiquen aquestes factures emeses a INNOVA".