La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Les protestes del Mercadal

La colla del Carrasclet diu que va protestar pels canvis a la Festa Major fets "sense haver-ho discutit"

Els del Carrasclet repliquen l'acalde i diu que ningú els va convidar a encendre la Tronada

06/07/2012 | Per NW Revista de Reus

El Carrasclet, ballant al Raval de Santa Anna durant la Processó de Sant Pere.

El Carrasclet, ballant al Raval de Santa Anna durant la Processó de Sant Pere.

La Colla Gegantera del Carrasclet justifica la protesta que van fer durant les cerimònies d'anada i tronada de Completes, el passat dia 28 de juny, per mostrar la seva disconfirmitat "amb el fet que s'hagin eliminat les Comissions de Protocol i de Festa Major", que comptaven amb la participació desinteressada de representants de diversos grups festius de la ciutat. La colla gegantera explica en un comunicat que, malgrat que la presència dels representants en aquesta comissió era gratuïta, "el motiu que s'ha donat des de l'IMAC per justificar la decisió d'eliminar les comissions és pressupostària", cosa que els ha provocat "sorpresa, ja que la participació a les comissions era gratuïta i fruit del compromís cíivic i amb la ciutat i la Festa Major".

Un segon motiu esgrimit per la colla gegantera són els canvis introduïts a última hora en el seguici. Els geganters expliquen que "ens va molestar el fet que l'organització improvisés algunes decisions el dia de Completes, com ara impedir-nos començar el retorn a la Plaça del Mercadal amb la nostra música, adduint que podia molestar a l'interior de Sant Pere, o com la que va fer de canviar l'ordre del pilar caminant". La colla aclareix que "no pretenem jutjar la idoneïtat de les decisions, sinó que únicament posem de manifest que no ens ha sigut possible ni tant solos discutir-ho".

Els del Carrasclet també fan referència al fet que l'alcalde hagués atribuït la protesta a la retallada de la subvenció municipal que reb la colla, i manifesten que "caldria considerar que la de l'any passat, unilateralment, es va rebaixar un 40 %" i, tot i així, "encara no ens l'han liquidada".

La colla gegantera diu que no van ser convocats a cap reunió dels grups festius el matí del dia 29, i que tampoc van ser convidats a encendre la Tronada, malgrat el 25è aniversari que enguany celebra el Carrasclet.

La colla del Carrasclet explica que mai havia pensat en fer un comunicat públic, "però no podem restar muts davant de les declaracions de l'alcalde als mitjans, amb certes incorreccions i una evident simplificació dels fets".

 

 

 

en aquestes comissions. El motiu que s’ha
donat des de l’IMAC per justificar l’eliminació són pressupostaris. No cal dir que restem sorpresos davant
d’aquestes raons, atès que els membres de les dues comissions, repetim, hi contribuïen gratuïtament, des
del seu compromís civil amb la ciutat i amb la Festa Major.