La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Castells

Els Xiquets de Reus tanquen Sant Pere amb una nova clàssica de vuit

La colla mostra el seu desacord amb l'Ajuntament fent el pilar d'esquena al palau municipal i sense pujar-lo al balcó

29/06/2012 | Per NW Revista de Reus

El pilar de comiat dels Xiquets de Reus, d'esquena de cara al poble i d'esquena a les autoritats. (Cedida)

El pilar de comiat dels Xiquets de Reus, d'esquena de cara al poble i d'esquena a les autoritats. (Cedida)

Els Xiquets de Reus han descarregat avui una nova actuació clàssica de vuit en una de les millors actuacions que es recorden en el migdia de Sant Pere. La colla ha encetat la seva actuació amb un 3 de 8, el quart de la temporada. A la segona ronda, han encarat el 4 de 8. El castell, tot i pujar amb alguns problemes, estava ferm, però l'han hagut de desmuntar després que l'aixecadora de la construcció es despengés de l'estructura en el moment que entrava a la seva posició. Malgrat aquesta circumstància, la colla s'ha refet i ha insistit amb el mateix castell, que han descarregat amb solvència. A la tercera ronda, els Xiquets de Reus han descarregat el 2 de 7, i s'han reproduït els crits de "dos de vuit!" dels castellers, que continuen confiats i volen accelerar els passos per anar pujant esgraons.

La imatge de l'actuació s'ha produït just al final, en els pilars de comiat. La tradició marca que aquest pilar es fa de cara a l'Ajuntament i es puja l'enxaneta al balcó. Els Xiquets de Reus, però, estaven enfadats des d'ahir al vespre, quan se'ls va exigir que entressin a la Plaça del Mercadal, a la sortida de Completes, els últims, després de les autoritats, i no en el seu lloc habitual. La mesura la va ordenar l'Ajuntament de manera unilateral per intentar evitar la xiulada convocada per alguns col·lectius (veure informació relacionada). La resposta dels Xiquets ha estat deixar amb un pam de nas les autoritats i bastir el pilar de cara al poble, i no de cara al Palau Municipal. D'aquesta manera, no han pogut aixecar l'enxaneta al balcó.

 

Notícies relacionades
SOCIETAT | Festa Major
Empentes i enfrontaments entre "xiuladors" i policia en plena Festa Major

29/06/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

S'havia convocat una xiulada contra les retallades. Era de domini públic, i per això una dotació de Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra van acompanyar les autoritats tant en l'anada com en la tornada de Completes. A la tornada es van produir enfrontaments verbals i alguna empenta entre els manifestants i els agents de l'ordre. La xiulada serà recordada com una de les més sonores de les que s'han produït en una Festa Major.