La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Castells

Clàssica de vuit dels Xiquets de Reus en l'actuació castellera de Sant Pere

Segon 3 de 8 del segle en un Sant Pere i primer 4 de 8 de la temporada.

24/06/2012 | Per NW Revista de Reus

Tres de Vuit de Sant Pere. (Foto: Captura de vídeo de M. Pilar Daroca)

Tres de Vuit de Sant Pere. (Foto: Captura de vídeo de M. Pilar Daroca)

Els Xiquets de Reus han demostrat aquest dissabte que era veritat el que es venia dient del "moment dolç" de la colla i de la bona feina que s'està fent, ja des de la temporada passada. En l'actuació central de tot el cicle casteller de la Festa Major de Reus, aconseguien descarregar l'actuació clàssica de vuit, amb el 3 de 8, el 4 de 8 i el 2 de 7. És l'actuació que es considera necessària per poder afrontar nous reptes. I la colla té clar quin ha de ser el següent pas: els castellers el cridaven a la plaça: "dos de vuit! dos de vuit!...". El Cap de Colla, Roger Ciurana, però, va optar per la prudència: "quan es tira un cstell a la plaça és per descarregar-lo". L'actuació la tancaven amb molt de mèrit: van plantar tres pilars de cinc simultanis.

Es dóna el cas que el 3 de 8 és el tercer de la temporada i el segon que es basteix per la diada de Sant Pere en aquest segle. I el 4 de 8 era el primer de la temporada. Fets els deures, ara als Xiquets els toca gaudir de la Festa Major i preparar un dels moments màgics dels que cada any es viuen al Mercadal: l'entrada a la Plaça, tornant de Completes, amb el pilar caminant. 

L'actuació de Sant Pere va comptar també amb la presència de la Colla Jove de Tarragona, que va descarregar el 3 de 8, el 2 de 8 amb folre i el 4 de 8 amb el pilar al mig. És una altra de les colles que mostra bones maneres aquesta temporada. La tercera colla eren els Castellers de Lleida, que van carregar el 3 de 8 i van descarregar el 2 de 7 i el 5 de 7.