La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Supesa l'aturada laboral durant la Festa Major

El comitè d'empresa de l'Ajuntament de Reus desconvoca la vaga de la setmana vinent

L'Ajuntament pagarà el mes que ve una part de la paga de productivitat que els treballadors consideren que està pendent del conveni anterior.

23/06/2012 | Per NW Revista de Reus

La Festa de Sant Pere es podrà realizar sense cap mena de conflicte laboral.

La Festa de Sant Pere es podrà realizar sense cap mena de conflicte laboral.

Des de final de l'any passat, el comitè d'empresa de l'Ajuntament de Reus reclama al nou govern que a més de la negociació d'un nou conveni per als propers anys, faci el pagament de la quantitat de 1.800 euros lineals a cada treballador, una xifra que hauria quedat pendent del conveni anterior. En un primer moment, fa mesos, l'alcalde Carles Pellicer va assegurar personalment al Comitè que el consistori faria un pagament parcial de 400 euros el mes de febrer o març. Però la compromesa situació financera municipal va fer que aquesta promesa no es pogués portar a terme. De fet, quan el regidor d'Hisenda Joaquim Enrech explicada els del Pla d'Ajust enviat al Ministeri d'Hisenda, va manifestar que si aquest era acceptat, hi hauria moltes possibilitats de poder fer front a aquest pagament, encara que fos de moment parcial per enguany.

Des d'aquell dia, les negociacions entre consitori i comitè d'empresa (format per vuit membres de CCOO, set de la CGT i sis de diversos sindicats policials) han continuat i la qüestió de la productivitat s'ha pactat aquesta mateixa setmana en el sentit de fer un primer pagament de prop de 400 euros aquest mes de juny, un altre simliar a finals de mes d'octubre i els 900 euros pendents entrarien en la negociació del conveni per als propers anys. Aquest oferiment del govern municipal va fer que el sindicat de Comissions Obreres es fes enrere en l'anunci de vaga per la setmana vinent, mentre que el sindicat de la CGT va adoptat el mateix acord el dijous passat. Ahir, el trebaladors reunits a l'antic Hospital de Sant Joan va ratificar aquest posicionament. No hi haurà vaga doncs durant aquest dies previs a la celebració de la Festa Major de Sant Pere que fa dies que ocupa poc a poc els carrers de la ciutat de Reus.

Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | Retallades a l'Ajuntament
Els treballadors municipals volen forçar el govern municipal que rectifiqui les retallades en personal

26/03/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

El Pla d'Ajust que el govern municipal ha redactat per presentar al Ministeri d'Hisenda ha crispat l'ambient laboral a l'Ajuntament de Reus. Els seus treballadors han celebrat una assemblea a l'entrada de l'edifici municipal on, all llarg de dues hores, han debatut la qüestió i han analitzat quina pot ser la millor manera de fer possible que aquest document es revisi abans d'enviar a Madrid.

VIDA MUNICIPAL | Dies 25, 26, 27 i 28
El comitè d'empresa de l'Ajuntament de Reus tramita un preavís de vaga per la setmana vinent

18/06/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

Consistori i treballadors fa mesos que mantenen discrepàncies sobre diversos temes com ara el nou conveni per als propers anys i el pagament de la productivitat, pendent encara del darrer acord. Al llarg d'aquests setmanes, el govern ha apropat posicions amb els representants del sindicat pertanyents a Comissions Obreres, mentre que els membres de la CGT, mantenen el preavís perquè troben insuficient la resposta municipal. Per avui s'espera un nou contacte entre les dues parts.