La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Dies 25, 26, 27 i 28

El comitè d'empresa de l'Ajuntament de Reus tramita un preavís de vaga per la setmana vinent

La nova valoració de la productivitat del futur conveni, és una de les qüestions que no fa possible encara l'acord final.

18/06/2012 | Per NW Revista de Reus

Una imatge de la darrera assemblea celebrada a l'entrada de l'edifici consistorial, fa setmanes.

Una imatge de la darrera assemblea celebrada a l'entrada de l'edifici consistorial, fa setmanes.

El comitè d'empresa de l'Ajuntament de Reus manté un pols amb el govern municipal sobre la negociació del conveni que amddues parts estan negociants des de fa setmanes, i també pel pagament de la productivitat que va quedar pendent del pacte signat per l'anterior equip de govern. Recordem que aquesta qüestió ja va ser motiu de crítica del comitè d'empresa i aquesta aturada ja es va plantejar setmanes enrere. Una situació que va motivar que el comitè presentès fa dies un preavís de vaga per als dies 25, 26, 27 i 28 d'aquest mes de juny. Les negociacions que s'han realitzar aquests dies han fet que els vuit representants de CCOO a l'Ajuntament de Reus optès a finals de setmana passada per suspendre aquest preavís i, per tant, deixar de banda el tema de la vaga de moment, mentre que, els set representants del sindicat de la CGT es mantenen ferms en la convocatòria, a l'espera de la resposta que el govern doni resposta a les reivindicacions dels treballadors. Per avui està previst un nou contacte que podria possibilitar l'acord final. 

Recordem que el comitè d'empresa fa mesos que reclama el pagament de la productivitat pendent del conveni anterior, aproximadament 1.800 euros per a cada treballador. A aquesta qüestió s'hi ha d'afegir la negociació del conveni laboral per als propers anys on el comitè vol analizar quina és la repercussió del Pla d'Ajust que el govern ha redactat davant les dificultats de les finances i recursos municipals, el nou sistema que se'ls ha proposat d'una nova distribució de la citada productivitat i altres modificacions que el govern ha plantejat com ara un hipotètic increment de la jornada laboral, futur dels interinatges, entre altres temes. Fonts de la CGT no descarten que entre avui i demà es puguin consensuar la major part de les seves peticions i deixar sense efecte aquest preavís de vaga que a hores d'ara encara mantenen vigent.