La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Recuperació d'un espai públic

Urbanisme remodela i obre la plaça de la Patacada

Les obres tindran una durada de tres setmanes, i contindrà diferents parterres en forma de dunes, on hi haurà plantades flors i arbustos de floració i fulla decorativa,

13/06/2012 | Per NW Revista de Reus

Els regidors Miquel Domingo, Hipòlit Montseny i el president de l'Associació de Veïns, Pere Corrales.

Els regidors Miquel Domingo, Hipòlit Montseny i el president de l'Associació de Veïns, Pere Corrales.

La plaça de la Patacada, originàriament, havia estat un gran parterre de gespa que limitava la possibilitat de realitzar activitats lúdiques. Amb aquesta remodelació la plaça guanyarà espais d’ús per als ciutadans. El regidor de Via Pública, Hipòlit Monseny, ha explicat aquest matí que «aquestes obres ens permeten obrir la zona central de la plaça al públic. Trenca la simplicitat urbanística inicial i juga amb diferents elements que la fan més atractiva per passejar-hi». El regidor ha dit també que «sent un espai tant important per al barri del Carme, és necessari que aquesta plaça adquireixi noves funcionalitats, i s’hi puguin organitzar activitats ciutadanes».

En els últims mesos la plaça de la Patacada ja ha anat regenerant la seva imatge. Cal recordar que durant les obres que es van realitzar a l’entorn de la plaça de la Patacada, l’Ajuntament va cedir la plaça per a què l’empresa que feia les obres hi pogués tenir el material. El passat mes de febrer, l’empresa en qüestió va desallotjar els elements i materials que tenia la zona central de la plaça, després que des de l’Ajuntament de Reus se’ls hi sol·licités la seva retirada. Per la seva part, el regidor de l’àrea d’Arquitectura i Urbanisme, Miquel Domingo, ha explicat que «els hi vam enviar un requeriment perquè retiressin tots els materials que hi tenien. Calia recuperar la plaça perquè estigués en condicions pels veïns del barri i per la resta de ciutadans».

Pere Corrales, president de l'associació de veïns l'Harmonia del Carme s'ha mostrat satisfet per les obres que es realitzen en aquesta zona del citat barri i ha destacat que "és importamt que poguem recuperar aquest espai que fa molt de temps que no podien utilitzar". Corrales ha fet referència també a les paraules que l'alcalde Carles Pellicer ha comentat als micròfons de la Cadena Ser en el sentit que no s'implantaria la recollida neumàtica al barri. Corrales s'ha mostrat "comprensiu amb aquesta decisió ja que som conscients de com està la situació econòmica de la ciutat i si hem de continuar comptant amb els contenidors actuals, no hi haurà cap problema".