La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Diligències prèvies judicials

Josep Prat lliura informació que demana la fiscalia a través de la Diputació de Tarragona

La CUP reclamarà la creació d'una comissió de seguiment per tal de disposar de més informació sobre els concursos, adjudicacions i la facturació del grup d'empreses municipals INNOVA.

08/06/2012 | Per NW Revista de Reus

Josep Prat, en una de les darreres reunions d'INNOVA en les que va participar. / Canal Reus TV

Josep Prat, en una de les darreres reunions d'INNOVA en les que va participar. / Canal Reus TV

Una de les situacions que es va posar de manifest el passat mes de febrer quan la Candidatura d'Unitat Popular va presentar la denúncia per presumptes incompatibilitats de càrrecs contra Josep Prat, es va criticar el fet de que qui ocupava la gerencia d'INNOVA, i era administrador general de l'Ajuntament de Reus, no havia presentat fins el moment la documentació personal al consistori reusenc en compliment de la llei que afecta a alts càrrecs directius.

En concret, Prat hauria d'haver presentat fa temps la seva declaració de renda i la informació relativa a la seva participació en altres societats empresarials, si es donés aquest cas. De fet, aquesta documentació li va ser també reclamada pel propi Ajuntament a finals de l'any passat però l'exgerent d'INNOVA no atendre aquesta petició. Ara, quan des de fiscalia s'ha demanat aquesta informació al consistori de la capital del Baix Camp, s'ha desvetllat que Prat va depositar aquesta documentació a les oficines de la Diputació de Tarragona. Una pràctica que pot causar una certa perplexitat però que està avalada per la llei, ja que en aquestes situacions, aquesta mena de documentació personal es pot dipositar en un ajuntament, en una diputació o bé també a través del registre de la Generalitat de Catalunya. Recordem que Prat va decidir dimitir del càrrec unes setmanes després de la denúncia de la CUP.

L'Ajuntament de Reus, un cop advertit d'aquesta situació, ha comunicat a la fiscalia que la documentació reclamada de Josep Prat, la pot demanar directament a la Diputació de Tarragona. Pel que fa a la denúncia de la CUP, aquesta matí han declarat com a testimonis tres membres d'aquesta formació, David Vidal, Xavi Millan i Bertomeu Castellano, ja que eren membres de diversos consells d'administració de les societats municipals incloses dins el hòlding INNOVA. Vidal ha explicat al sortir dels Jutjats que "hem repassat totes les qüestions de la denúncia paràgraf per paràgraf i ens hem ratificat en els motius que ens van impulsar a presentar-la. A partir d'ara continuarà la realització de les diligències prèvies per part de la fiscal, una tasca que creiem que serà complicada donada la complexitat del tema". Vidal ha comentat també que "al llarg d'aquests dies hi havia diversos rumors sobre el fet que el cas s'arxivés ràpidament, però després del que hem vist aquest matí, pensem que la cosa no anirà així".

La Cup ha explicat també que en propers consells d'administració d'INNOVA demanarà la creació d'una comissió de seguiment per tal "de fer un major seguiment de tot allò que faci referència a concursos, factures, entre altres temes". Vidal ha dit també que "volem veure quin tipus de proveïdors té el grup d'empreses municipals perquè considerem que moltes vegades s'ha anat a buscar a fora serveis que es podrien haver trobat a la ciutat i es podria aconseguir una major optimització de recursos i estalvi en la despesa".