La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Acte a la plaça del Teatre

La CUP celebra el seu primer any a l'Ajuntament amb una audiència pública el dia 2 de juny

L'acte es desenvoluparà el dissabte 2 de juny a les 8 del vespre a la plaça del Teatre de Reus. Inicialment, aquesta audiència pública s'havia de desenvolupar a les Peixateries Velles, però l'Ajuntament no ha donat el corresponent permís i ha amenaçat en multar als membres de la candidatura si desenvolupaven l'acte allà. Això ha provocat que per tercer cop hagin canviat l'emplaçament de l'acte.

29/05/2012 | Per NW Revista de Reus

El regidor David Vidal fent una foto als seus companys de la CUP, aquesta matí a les Peixateries Velles.

El regidor David Vidal fent una foto als seus companys de la CUP, aquesta matí a les Peixateries Velles.

Aquest portarà per títol “Un any després seguim al carrer”, i a més coincidirà que just al mes de juliol passat en aquella mateixa plaça es realitzava la primera assemblea popular de la CUP. Milian ha destacat que “des de la CUP volíem celebrar aquesta efemèride al carrer, que és on portem cinc anys treballant i on realment s’ha de decidir la política municipal”. Com també, anirà acompanyat del lema “Un any després i aquí no ha canviat res”, ja que com ha destacat Fernández, “després de trenta anys d’un mateix govern s’ha produït una alternança que ha representat canviar la majoria de cares, però sense que hagin canviat en res les dinàmiques de l’anterior govern: opacitat, despotisme, endollisme, privatització dels serveis... Per aquest motiu, un any després la CUP continua sent la única opció que representa l’alternativa necessària a la ciutat”.

 L’acte consistirà en el balanç per part de la candidatura de la tasca que han desenvolupat aquest any, tant al Consistori com al carrer, així com en una Audiència Pública en que el públic assistent podrà fer preguntes de tot tipus als i les membres de la CUP. Fins i tot, les persones que no hi puguin assistir podran fer preguntes a través de Twitter, a #1anyCUP. Milian ha recordat que “fins a dos cops hem presentat al ple mocions que instaven al govern a convocar audiències públiques. L’equip de govern té por que la ciutadania pugui parlar. Naltros no sols no tenim por, sinó que creiem que la ciutadania ha de parlar”. En aquest sentit, Fernández també ha recordat que durant aquest 2012 ''hem realitzat quatre assemblees en diferents barris de la ciutat, per donar la paraula al màxim de reusencs i reusenques possibles''.

L’acte tindrà un toc festiu i lúdic, amb un sopar on es servirà el tradicional plat de bou i arròs, així com l’actuació musical de la cantautora Meritxell Gené i el cantautor Josep Romeu. El preu de sopar és de 5€ i les inscripcions s'han de formalitzar a la Taverna Despertaferro.

Durant la presentació que s'ha fet avui, Millan ha criticat la ''política d'utilització dels espai públics a la ciutat de Reus ja que cada vegada hi ha més facilitats cap als restuarants i terrasses que no pas cap a les associacions i ciutadans. Només cal veure l'exemple de les Peixateries, on té més força un amic del govern que té un establiment que aquelles activitats que volen fer les entitats. Ens han fet canviar de lloc fins a tres vegades i ara tenim quatre mil revistes on diem que l'acte es farà a la Palma i tres-cents cartells anunciant que ho farem a les Peixateries Velles, quan finalment ens han autoritzat a fer-ho a la plaça del teatre''. Millan ha explicat tambñe que no entenen que el govern ens digui que 'no es poden fer actes polítics en espais públics. Realment no entenem res de res''.