La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Pagament a proveïdors

A partir de demà es farà un 'pagament massiu' als deutors de l'Ajuntament de Reus

El Partits del Socialistes ha criticat durament que no s'utilitzin els diners de ''reserva de les empreses municipals per fer front als deutes municipals i, en canvi, s'hagin incrementat els impostos de manera desorbitada''.

28/05/2012 | Per NW Revista de Reus

Carles Pellicer, alcalde de Reus, el gerent d'Innova, Joan Carles Ferraté i la consellera delegada d'Innova, Teresa Gomis.

Carles Pellicer, alcalde de Reus, el gerent d'Innova, Joan Carles Ferraté i la consellera delegada d'Innova, Teresa Gomis.

L’anunci del pagament de les factures representarà un fort impuls en l’economia local, ja que comportarà la injecció, en un sol dia, de 36,7 milions d’euros en l’economia de la ciutat. 771 proveïdors de l’Ajuntament i de les empreses de 100% de capital municipal cobraran les factures certificades anteriors a l’1 de gener de 2012. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha mostrat la seva satisfacció per considerar l’anunci del ministeri «una gran notícia que dóna aire, tant a l’Ajuntament com als seus proveïdors, per fer front a l’actual situació econòmica». L’anunci del pagament de les factures representarà un fort impuls en l’economia local, ja que comportarà la injecció, en un sol dia, de 36,7 milions d’euros en l’economia de la ciutat. 771 proveïdors de l’Ajuntament i de les empreses de 100% de capital municipal cobraran les factures certificades anteriors a l’1 de gener de 2012.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha mostrat la seva satisfacció per considerar l’anunci del ministeri ''una gran notícia que dóna aire, tant a l’Ajuntament com als seus proveïdors, per fer front a l’actual situació econòmica''.

Pel que fa a la reunió del consell d'administració d'INNOVA, els socialistes han apuntat la possibilitat que recórrer al que s'anomena fons de reserva de les societats anònimes municipals que sumen prop de 19,5 milions de pessetes. Una quantitat que, segons el PSC, podria utilitzar-se per fer front a factures pendents com podria ser el primer rebut del présctec que es va formalitzar per a la nova Fira. Una proposta que ha sigut molt criticada per l'alcalde Carles Pellicer tot dient que ''ja n'hi ha prou de disfresses per Carnaval, el que hem de fer és treballar amb el tenim. És per això que hem dotat INNOVA de més tècnics municipals perquè són ells els que han de portar aquestes coses''. Encara sobre la proposta socialista, Teresa Gomis ha explicat que ''ja n'hi ha prou de maquillatge en temes d'economia, estic sorpresa per aquesta intervenció socialista ja que, de vegades, és molt millor callar''. El gerent del hòlding d'empreses, Joan Carles Ferraté ha explicat que es tracta d'una qüestió que 'es contempla en temes de comptabilitat però aquests diners, a la tresoreria municipal no hi són, ni hi seran mai''. 

Reacció del PSC

El grup municipal del Partit dels Socialistes de Catalunya de Reus, no ha donat suport aquest matí a la decisió de l’equip de govern de guardar sota el concepte de reserves voluntàries els beneficis fets els passat any per les empreses municipals. El portaveu socialista, Andreu Martín, ha manifestat que ''és indigne que mentre s’està dient que hi ha una necessitat econòmica que obliga a l’equip de govern a vendre la funerària de Reus, una empresa pública que és de tots els ciutadans i que comportarà un augment del cost dels serveis, veiem com l’equip de govern ha decidit augmentar en un milió d’euros les reserves voluntàries del grup Innova. La reunió d’avui -segons Martín- ha deixat en evidència que no és cert que sigui necessària la venda de la funerària i mentre les empreses municipals donen beneficis, aquests es guarden i són els ciutadans els que han d’assumir, amb la pèrdua de patrimoni municipal, l’augment del preu dels serveis públics i fins i tot, l’augment dels impostos, un model que no és sostenible”.

Segons el PSC, ''aquest estalvi voluntari dels beneficis del grup Innova coincideix en un any en el que els impostos s’han augmentat de forma desorbitada''. Martín ha recordat que ''l’anterior govern va rescatar 4 milions dels beneficis d’Innova precisament per evitar apujar els impostos en una època de crisi”.