La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Comerç

L'Ajuntament retira la concessió a la botiga musical del Gaudí Centre

Un concurs públic decidirà qui ocuparà l'espai.

25/05/2012 | Per NW Revista de Reus

Imatge de l'interior de la botiga del Gaudí Centre, extreta de la pàgina web de l'empresa que gestiona l'espai, Music's & Classics.

Imatge de l'interior de la botiga del Gaudí Centre, extreta de la pàgina web de l'empresa que gestiona l'espai, Music's & Classics.

L'Ajuntament de Reus ha decidit retirar la concessió a l'empresa que gestiona la botiga que hi ha als baixos del Gaudí Centre, especialitzada en instruments musicals. El fet que l'empresa, sota la marca "Music's & Classics", degui 132 mil euros a l'Ajuntament per quotes mensuals des del gener de l'any passat ha fet que l'Ajuntament hagi pres la decisió, després d'un procés administratiu que fa alguns mesos que dura i que s'ha acabat, per ara, amb la desestimació del recurs presentat per l'empresa contra l'acord de resolució de contracte que ja havia pres l'Ajuntament. Ara caldrà convocar un nou concurs públic per decidir l'operador que podrà utilitzar els baixos del Gaudí Centre.

Quan es va resoldre el primer concurs, en obrir-se l'edifici, ja es van sentir crítiques pel fet que es considerava que no tenia sentit que als baixos d'una instal·lació enfocada al turisme com és el Gaudí Centre, s'hi instal·lés un establiment d'instruments musicals. Aleshores, ja es van criticar les bases del concurs perquè no deixaven clara la prioritat que l'establiment es dediqués a la venda de material relacionat amb el mateix Gaudí Centre. De fet, la sortida dels visitants després d'haver vist la mostra permanent de l'edifici es fa, obligatòriament, per la botiga, com passa en molts museus d'arreu del món. La sorpresa era, per a molts, trobar una botiga d'instruments i no de temes relacionats amb el que s'exposa l'edifici. Val a dir, però, que amb el temps, la botiga ha anat ampliant el nombre de productes relacionats amb Gaudí.

La decisió de l'Ajuntament no es pot considerar definitiva, perquè els propietaris tenen dret a presentar recurs per la via judicial. L'Ajuntament té intenció que en les bases del nou concurs es defineixin bé els usos de l'espai, així com el cànon que haurà de pagar l'operador, que no es vol que sigui inferior als 60 mil euros anuals, segons ha explicat avui la tinent d'alcalde Alícia Alegret. Aquest cànon, a més del del restaurant que hi ha a l'última planta de l'edifici, és el que serveix a l'empresa municipal GUPSA per anar pagant la inversió que va fer al seu dia amb la construcció de l'edifici.