La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Treball

Vallès: ''Si l'Ajuntament invertís en polítiques d'ocupació hi podria haver 700 persones més treballant a Reus''

El primer secretari del PSC de Reus ha qualificat d'error històric la reducció a mínims dels programes de formació ocupacional i orientació laboral així com la desaparició dels plans d'ocupació que donaven feina a 460 persones

24/05/2012 | Per NW Revista de Reus

Francesc Vallès, aquest maté durant la seva compareixença davant els mitjans de comunicació.

Francesc Vallès, aquest maté durant la seva compareixença davant els mitjans de comunicació.

El màxim responsable del PSC a Reus, Francesc Vallès, creu que el govern municipal "s’està carregant una eina que ha estat molt útil a la ciutat durant molts anys per formar treballadors i facilitar l'ocupació". El polític socialista ha sentenciat que tot això “provocarà que hi hagi més atur i treballadors menys qualificats i amb menys possibilitats de trobar feina”. 

Vallès ha recordat que gràcies a la feina d’orientació i formativa del Mas Carandell, cada any una mitjana de 280 persones han trobat feina a la ciutat. El primer secretari també ha denunciat la reducció dels cursos de formació oferts per aquest curs lectiu des de Mas Carandell: “s’ha passat d’una oferta de 292 a 250 cursos, amb un davallada de 700 places, cosa que farà que els nostres joves i aturats tinguin menys possibilitats de trobar feina. La desinversió en formació" -ha dit Vallès- "té conseqüències molt negatives per les expectatives laborals dels treballadors que actualment són a l’atur”.

Segons el PSC, és molt greu no només la reducció de l’oferta formativa, sinó també la pràctica supressió dels plans d’ocupació que durant el 2010 i 2011 van donar feina a 459 persones de la ciutat només durant el darrer any que vàrem governar. “En l’actualitat només hi ha vigents 23 contractes a persones per plans d’ocupació, i aquests estan vinculats a la Llei de barris, que també van crear els socialistes”, ha denunciat Vallès, que ha estat molt crític amb les polítiques de CiU i PP: “Amb les seves decisions, estan renunciant a que a la nostra ciutat pugui haver-hi fins a 700 persones més treballant”, ha dit. I ha afegit: “Segons les dades del SOC, des de que governa CiU i PP a Reus, hi han 1.100 persones més aturades a Reus” .