La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Fira del circ

L'espectacle "Descarrilat" de Los Galindos inaugura avui una nova edició de Trapezi

17/05/2012 | Per NW Revista de Reus

Una imatge de la coproducció del Caer ''L'enreixat'' de la Companyia Sifó, que es podrà veure a les set de la tarda d'avui al Bartrina.

Una imatge de la coproducció del Caer ''L'enreixat'' de la Companyia Sifó, que es podrà veure a les set de la tarda d'avui al Bartrina.

Trapezi continua apostant per fer un espectacle inaugural exclusiu i de creació pròpia. Per aquest motiu s'ha confiat enguany en la companyia Los Galindos, de Marcel Escolano i Bet Garrell, per la seva experiència tant en espectacles de creació pròpia com en direccions d'altres certàmens, com ara l'espectacle inaugural de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, la passada edició. 

Una de les novetats d'aquest any és l'obertura d'una convocatòria, juntament amb La Central del Circ de Barcelona, per seleccionar una obra que s'exhibirà en el marc del cabaret de La Palma. La companyia escollida ha estat Capgirades, un duet format a l'escola La Tarumba de Perú, que oferiran l'espectacle Tu i jo som tres. Pel que fa a La Palma, aquesta edició comptarà amb la figura d'un director-coordinador que pugui donar un segell propi a aquest espai durant el festival. Per estrenar aquesta fórmula s'ha pensat en Johnny Torres, un artista de circ consolidat i amb una extensa trajectòria, que l'any passat va ser una de les coproduccions de Trapezi amb l'espectacle Circ Teatre Modern i que ha estat en la programació estable del Mercat de les Flors.

Trapezi continuarà apostant per les coproduccions de circ que es podran veure en els teatres. La companyia Atempo, que va ser una de les revelacions de l'edició del 2010, oferirà la seva nova creació Aprendre, començar a perdre. És un espectacle multidisciplinar, modern i innovador en què es podrà veure corda fluixa, roda cyr, perxa xinesa i trapezi volant. Com a propostes destacables hi ha els dos espectacles que es faran al parc de Sant Jordi, Da Fort i Boat Transe Poetique. El primer és un muntatge de petit format de la companyia belga Circ'Ombelico i que té lloc dins un camió d'època. El segon, dels francesos Hors Surfance, és una gran instal·lació -formada per un llit elàstic muntat com si fos una xarxa de trapezi volant- en la qual l'artista compagina els salts acrobàtics amb la tècnica de funambulisme.

Els espectadors també tindran l'oportunitat de veure en acció Stephane Drouards, tant a l'espectacle d'inauguració com amb el seu solo de cascades al trapezi mini-volant. D'altres espectacles que es poden destacar són els de la companyia catalana Circ Pànic, que ha repensat la perxa xinesa donant-li un moviment de 360 graus en horitzontal i de 180 graus en vertical; Sidecar, dels també catalans Pessic de Circ, on han acoblat una perxa xinesa a un sidecar que fan servir en moviment; i la companyia portuguesa Erva Daninha, que destaca pel seu un innovador treball de manipulació i malabars amb totxo.

D'altra banda, Trapezi també oferirà espais de trobada entre artistes i programadors i el debat Els nous camins del circ, on es posaran de relleu les dificultats per produir i vendre en un circuit que va a la baixa. Pel que fa a l'edició de 2012, la direcció estudia un canvi de dates per evitar coincidir en el calendari amb altres certàmens de renom internacional.

Notícies relacionades
CULTURA | Trapezi
Una fira amb menys companyies però més treballadores

30/04/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

Els espectacles de la Fira del Circ de Catalunya ompliran els carrers de Reus del 17 al 20 de maig amb la participació de 38 companyies, 11 menys que l'any passat, però amb la voluntat de f'er-les treballar més'. Que les companyies oferiren diverses funcions dels seus espectacles, o els seus membres participaran en altres propostes, és una de les característiques del Trapezi 20012 que han destacat els seus responsables per explicar que el descens de companyies, conseqüència de la reducció pressupostària que ha patit el Trapezi, no afectarà el gruix de la programació, atès que els grups faran més actuacions que en altres edicions. Així, Ferran Madico, director general del Consorci del Teatre Fortuny, va apuntar que en aquesta edició, la fira oferirà 92 "propostes" (espectacles i funcions) davant les 110 de 2011. Amb aquests "malabars en la programació", s'ha aconseguit pal·liar de cara al públics els efectes del descens de companyies participants. Companyies que, d'altra banda, són catalanes en la seva majoria.