La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Castells

Castells de set dels Xiquets en la festa dels Tres Tombs

Tres de set, quatre de set amb el pilar i quatre de set, castells que s'han vist aquest diumenge al Pallol

06/05/2012 | Per NW Revista de Reus

El tres de set dels Xiquets de Reus (Foto: Marta Bros)

El tres de set dels Xiquets de Reus (Foto: Marta Bros)

Els Xiquets de Reus es plantegen provar el primer castell de vuit de la temporada el dia 26 de maig, durant la inauguració de les reformes del local social de la Colla. Per això, la colla porta setmanes assajant fort i fent proves en les actuacions que van tenint. Aquest diumenge s'ha vist una bona mostra d'aquesta estratègia, amb l'actuació que s'ha fet amb motiu de la Festa dels Tres Tombs, que enguany s'ha realitzat a la plaça del Pallol.

La colla ha descarregat un tres de set molt lleuger, un quatre de set i un quatre de set amb el pilar. Els castells, especialment el tres de set, mostrava una estructura molt lleugera, una clara prova de castell de gamma superior, de vuit pisos.

El que s'està vivint a la colla castellera reusenca és important, perquè feia molts anys que no es començava amb tanta intensitat la temporada. Als assajos, que encara es fan a les instal·lacions de l'antic Hospital de Sant Joan, ja s'han provat folres, i amb èxit, prova de l'ambició de la colla, que veu com els castellers responen als assajos.

La pròxima actuació dels Xiquets de Reus serà el diumenge dia 13, a Girona, al costat dels Marrecs de Salt.

Notícies relacionades
CULTURA | Castells
Els Xiquets de Reus fan el 2 de 7 més matiner de la seva història

22/04/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

Els Xiquets de Reus inicien temporada amb ambició. Aquest diumenge, en l'actuació que han fet a Altafulla, han completat el dos de set més primerenc de la seva història. Enguany no han esperat al dia de Sant Jordi, quan els Xiquets tenen previst actuar a quarts de 9 del vespre a la plaça del Mercadal.