La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Castells

Els Xiquets de Reus fan el 2 de 7 més matiner de la seva història

El castell arriba a la vigília de Sant Jordi, i s'ha descarregat al segon intent.

22/04/2012 | Per NW Revista de Reus

Dos de Set des Xiquets de Reus a Altafulla (Foto:Marta Bros/Xiquets de Reus)

Dos de Set des Xiquets de Reus a Altafulla (Foto:Marta Bros/Xiquets de Reus)

La Colla Castellera dels Xiquets de Reus han descarregat aquest diumenge a Altafulla el dos de set, castell que mai en la seva història havien fet tant aviat. L'assoliment del castell confirma el bon inici de temporada que té la colla reusenca, que "viu un moment dolç", segons explica el seu cap de colla, Roger Ciurana, a l'edició d'abril de la revista NW, que dijous sortia a la venda.

L'actuació d'aquest diumenge l'han completat amb el quatre de seet, el quatre de set amb el pilar i un vano de cinc. El primer intent de dos de set l'han hagut de desmuntar en fer-se enrere l'aixecadora, segtons ha informat la mateixa colla.

Els Xiquets tenen intenció de repetir el castell aquest dia de Sant Jordi, en l'actuació que està prevista a 1/4 de 9 a la plaça del Mercadal. En aquesta actuació caldrà fixar-se en les altres construccions, pel fet que la colla se les planteja com a prova de castells de vuit, que volen començar a encarar ja al mes de maig. Justament, aquest Sant Jordi fa exactament 30 anys que els Xiquets van estrenar a la plaça la seva camisa de color avellana, el tret que més identifica la colla de la ciutat.

Abans de Sant Pere, a més, els Xiquets preveuen tenir a punt el seu local, encara en obres.