La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Revista NW

El gegant Moro protagonitza la portada de la Festa Major

El seguici petit de la Festa Major, eix del reportatge central de la revista de juny

19/06/2018 | Per NW Revista de Reus

La portada de la revista de Juny

La portada de la revista de Juny

El número de Festa Major de la revista mostra a la seva portada al gegant moro en un entorn que, tot i ser Reus, recorda un oasi. Amb tot, a l'entrevista que l'escriptor i periodista Jordi Cervera ha escrit per a aquest número, el gegant nega l'existència de l'"oasi reusenc" quan es parla de política local. Amb aquest exercici literari, la revista manté la tradició de convidar a un escriptor local a fer l'exercici d'entrevistar un gegant, que acompanyem amb un muntatge fotogràfic que posa al gegant protagonista en un entorn diferent, i que aquest any torna a ser obra del reusenc d'origen francès Nicolas Moulin.

El reportatge central del mes se centra en el seguici petit de la Festa Major de Reus, que cada any creix. A més, hem demanat a una sèrie de persones que ens expliquin els records de la Festa Major de la seva infantesa, un exercici que traspua una certa nostàlgia.

A més de la festa major, la revista trata altres temes i inclou una entrevista amb l'alcalde de Riudoms, Josep Maria Cruset, considerat per molts un dels polítics amb més projecció al Camp de Tarragona. Entre altres coses, Cruset afirma que Reus exerceix bé la capitalitat del Baix Camp i diu qu eencara no té decidit si l'any que ve optarà a la reelecció com a alcalde del seu poble.

Els treballs en curs per aconseguir el reconeixement del territori com a "Regió del Coneixement" impulsats per la URV i la Diputació és un altre dels temes que es tracten a la revista, al costat de la iniciativa del Centre de Normalitzacio Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura, que ha creat un cor musical com a eina per facilitar als estudiants de català un millor aprenentatge de la llengua.

Tot plegat, a més de les seccions i firmes habituals, conforma la revista de juny, que estarà a la vernda a partir d'aquest dimecres, 20 de juny.