La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Revista NW

La portada del mes de març, dedicada al centenari de l'Orfeó Reusenc

La revista entrevista la jove actriu Abril Garcia i l'alcaldessa de Cambrils, Camín Mendoza

20/03/2018 | Per NW Revista de Reus

Portada de la revista del mes de març

Portada de la revista del mes de març

L'Orfeó Reusenc celebra aquest 2018 el seu centenari. L'entitat, nascuda el 1918 en ple auge del cant coral, manté el cor com la peça central de la seva activitat encara avui, tot i que disposa de seccions que permeten una activitat àmplia. El reportatge central de la revista d'aquest mes radiografia l'entitat que, amb uns 300 socis, afronta el futur amb la incertesa que suposa el canvi d''àbits i de referents culturals de la gent jove.

Abril GarciaLa revista de març entrevista la jove actriu Abril Garcia que, amb 17 anys, ja ha rodat dos llargmetratges i diversos curts. A punt d'arribar a la majoria d'edat, té clar que vol dedicar-se professionalment al cinema. 

En matèria política, la revista publica una entrevista amb l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, que aporta aglunes reflexions sobre el territori: "Reus exerceix bé la capitalitat, però no s'ha d'adormir", diu, entre altres coses. Explica també que "amb els atemptats del 18 d'agost, més que lliçons, el que es va veure és que estem preparats per a qualsevol eventualitat". La crònica política la completem amb l'anàlisi de la política de prmoció de ciutat, que enguany té com a element novedós la decisió de declarar el 2018 com l'any de la Música.

En matèria cultural, la revista s'endinsa al Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR), que ha decidit omplir-se d'activitat tots els dimarts dels mesos de març, abril i maig per posar el valor el llegat fotogràfic de la ciutat i reivnidicar la feina que fan.

La revista parla també de l'Escola del Pare Manyanet, de projectes frustrats de recinte firal a Reus que descansen als calaixos de la història, i de la col de paperina, una verdura que cal reivindicad com a tradicional de la comarca del Baix Camp. Tot plegat, a més de les firmes habituals de Xavier Graset, Arcadi Vilella, Jordi Romero, Marta Montagut, Josep Baiges, Anna Priscila Magrinyà, Pere Prats o Jordi Salvadó, entre d'altres.

La revista surt a la venda a quioscos i llibreries i es comença a distribuir entre els subscriptors aquest dimecres, dia 21.