La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | revista NW

Els 50 anys del Barri Gaudí, portada de la revista de gener

Els lectors rebran invitacions per a l'exposició de la col·lecció Beep d'Art Electrònic

16/01/2018 | Per NW Revista de Reus

El Barri Gaudí, dissenyat per l'arquitecte Ricardo Bofill, compleix mig segle de vida. Va ser una proposta de ciutat vertical en contraposició a la ciutat dormitori que s'estilava en aquella època. Mig segle després, ens endinsem als blocs construïts per Bofill, recordem la idea original del projecte i parlem amb els veïns. És el reportatge central de la revista que, aquest mes, presenta diverses novetats.

A més de conservar els continguts habituals de la revista, afegim una nova firma que cada mes aportarà idees a la revista. Es tracta d'Anna Priscila Magriñà, periodista i escriptora, que signarà la secció "Per tot arreu". Des d'aquest mes, recuperem la secció de gastronomia, que pretén explicar l'origen i les característiques d'alguns productes locals i els trets destacats d0alguns restaurants. Ho farem de la mà de Francesc Fusté, doctor en Turisme i expert en turisme gastronòmic. A més, l'associació Espais Ocults estrena aquest gener una secció en la qual ens explicarà detalls sovint poc o gens coneguts del patrimoni físic de la ciutat. I també estrenem firma en la crònica política, que des d'aquest mes ens ofereix el periodista Marc Càmara.

A la revista d'aquest mes entrevistem l'advocat Pere-Lluís Huguet, exdegà del Col·legi d'Advocats de Reus i president de l'Associació "Llibertats", que s'ha significat molt en tertúlies dels mitjans a l'entorn del Procés. Huguet afirma que "ben plantejat, la Constitució permet un referèndum no vinculant", a més d'assegurat que "els Jordis, Junqueras i Forn haurien d'estar en llibertat". Una altra entrevista que publiquem és amb l'entrenador de futbol Gerard Nus, que acaba de signar un contracte com a primer entrenador d'un equip de futbol del Kazakhstan que ha de disputar l'Europa League.

En matèria cultural, la revista ha visitat les sales del Museu a la Plaça de la Llibertat, que han canviat la manera de veure la mostra permanent dels artistes locals, un tresor patrimonial que permet conèixer millor els grans noms de l'art reusenc, que inclouen Marià Fortuny, Joaquim Mir, Joan Rebull, Modest Gené i molts d'altres.


Regal per als lectors

Aqeust mes tots els lectors de la revista rebran dues invitacions per poder visitar gratuïtament la interessant exposició "Aproximacions creatives", que aplega el millor de la col·lecció Beep d'Art Electrònic que està instal·lada al Museu Salvador Vila-seca, de la qual la revista en va parlar en números anteriors. L'exposició mostra les peces més significatives de la col·lecció d'Art Electrònic i Digital més important d'Europa, creada pel grup empresarial Ticnoca. Es pot visitar al Museu fins el dia 29 de març.

La revista surt a la venda aquest dimecres.