La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Revista NW

Homenatge al rei de l'hoquei europeu a la portada de Nadal de la revista

La revista entrevista el president de la Diputació, Josep Poblet, i s'endinsa en el nou disc de Joan Masdéu

20/12/2017 | Per NW Revista de Reus

L'equip d'hoquei del Reus Deportiu ha protagonitzat una de les grans notícies de la ciutat aquest any 2017. Haver aconseguit el títol de la màxima competició europea ha fet que la revista li hagi volgut dedicar l'última portada de l'any com a homenatge. Aprofitem aquesta circumstància per explicar com funciona la secció d'hoquei del club i per entrevistar la seva reelegida presidenta, Mònica Balsells, i l'entrenador de l'equip, Jordi Garcia. D'aquesta manera, la revista és fidel a la tradició anual de dedicar la portada del número de Nadal a algú que hagi protagonitzat un fet destacat durant l'any que s'acaba.

La revista, però, té altres congintuts. El president de la Diputació, Josep Poblet, parla de Reus en l'entrevista que publiquem, i diu que la ciutat "pot aportar més, i a mesura que millori l'economia, es notarà". Poblet es mostra convençut que durant el 2018 es podrà abordar el projecte d'ampliació del Centre de Lectura. Sobre qüestions polítiques, l'anàlisi mensual que fa de la situació Enrique Canovaca explica com l'aplicaicó a Catalunya de l'article 155 de la Constitució "ja està portant conseqüències greus per a Reus". La més evident és la "no aprovació per part del Govern de la Generalitat, del nou consorci de gestió de l'Hospital de Sant Joan".

La revista també fa memòria del projecte de mercat modernista ideat per l'arquitecte Pere Caselles a principis del segle XX i que, d'haver-se fet, de ben segur que avui seria un dels atractius turístics de la ciutat. Amb aquest projecte s'inicia un recorregut que acabava, algunes dècades després, amb la construcció de l'actual Mercat Central. La revista visita també l'escola Alberich i Casas en la sèrie de reportatges que cada mes dediquem a una de les escoles de la ciutat. En matèria econòmica, expliquem la campanya de Nadal d'enguany i constatem que la ciutat lidera al Camp de Tarragona les accions de foment de la mobilitat elèctrica.

En matèria cultural ens fixem en Innocents, l'últim disc de Joan Masdéu que es presentarà el 17 de febrer al teatre Bartrina, "un disc d'amor a un mateix i de reflexió al voltant de la innocència", en paraules del cantant. 

La revista surt a la venda aquest dimecres, 20 de desembre.