La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Revista NW

El referèndum de l'1O a Reus, a la portada de la revista del mes d'octubre

Projectes que mai han estat realitzats centren una nova secció que estrenem aquest mes

18/10/2017 | Per NW Revista de Reus

Portada de la revista d'octubre

Portada de la revista d'octubre

El referèndum per l'autodeterminació de Catalunya celebrat el passat 1 d'octubre ocupa el reportatge central de la revista del mes d'octubre. A partir de la dada de participació que la convocatòria va tenir a Reus (un 36,32%, per sota de la mitjana del país), el reportatge analitza les dades, a la vegada que presenta un ampli reportatge gràfic de la jornada que, passi el que passi pel que fa a l'aplicació dels resultats, passarà a la història com la culminació del moviment ciutadà amb més capacitat de mobilització que ha tingut la ciutat al llarg de la seva història. Sobre el referèndum, la revista presenta també els treballs dels il·lustradors Jordi Romero i Pere Prats Sobrepere, a més dels articles de Xavier Graset, Arcadi Vilella, Enrique Canovaca, Marta Montagut i la carta editorial del director. A més, pubiquem una entrevista amb el president d'Òmnium Cultural Baix Camp, Emili Arigilaga, que analitza com van anar les coses a la ciutat.

A banda del referèndum la revista presenta altres temes: entrevistem Lucas Garrido, fotògraf establert a Nova York especialitzat en esportistes d'elit que ha captat la seva càmera per a campanyes publicitàries de gran abast; expliquem com funciona la Banda Simfònica de Reus, que té a punt la celebració del desè aniversari, comentem l'èxit editorial de literatura infantil "El banc blau", fet per Albert Asensio, que viu a Reus, i parlem del present i el futur de Fira de Reus, ara que ja s'ha celebrat l'edició d'enguany de l'ExproReus.

La revista presenta aquest mes nova secció. A partir d'aquest mes, Isabel Martínez recuperarà projectes de la ciutat dels quals al seu dia se'n va parlar molt, però que el temps ha deixat amagats en un calaix. El promer d'aquests projectes és el canal d'aigües braves que Josep Abelló va idear quan va ser alcalde de la ciutat, el "riu de Reus" o el "riu de l'Abelló", una idea que servia per homenatjar i fer memòria dels problemes de subministrament d'aigua que històricament ha tingut la ciutat.

La revista surt a la venda i es comença a distribuir entre els subscriptors aquest dimecres, dia 18.