La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Revista NW

La revista de setembre arriba amb la Festa de Meriòcrdia

La revista estrena curs amb nous col·laboradors i noves seccions

19/09/2017 | Per NW Revista de Reus

Una escena del Ball de Diables de Reus davant del Santuari de Misericòrdia és la portada de la revista d'aquest mes, la primera des de les vacances d'estiu, que coincideix amb la Festa Major de Misericòrdia. Justament, el programa i les activitats de la festa centren un dels reportatges de la revista.

L'actualitat, marcada pel referèndum de l'1 d'octubre, també té molt de pes en el contingut. La revista hi dedica l'editorial, recull l'activitat generada per la convocatòria a les xarxes socials i publica també un reportage històric dels inicis del catalanisme a la ciutat, obra de l'historiador Joan Navais, sota el títol "Reus capital del catalanisme", que explica el paper cabdal que va tenir la ciutat en la vertebració del primer catalanisme polític a les comarques meridionals de Catalunya, al segle XIX.

La revista, a més, publica un reportatge de Marcel Canals centrat en les entitats que treballen a la ciutat per millorar la qualitat de vida de discapacitats i persones amb malalties especials. El Taller Baix Camp, l'associació de familiars de malalts d'Alzheimer, o l'entitat que dóna suport als malalts de Parkinson són només alguns exemples.

La revista d'aquest mes estrena seccions. A partir d'aquest número, el dissenyador Jordi Romero publicarà una il·lustració per donar la seva particular visió de l'actualitat, a l'estil de les diferents sèries que ha anat publicant a la xarxa social facebook, que ha tingut molt d'èxit els últims mesos. "Ho veig negre", es titula al secció. També a partir d'aquest mes estrenem nou articulista, el mestre, músic i activista Jordi Salvadó. I una altra estrena és la d'una secció que la revista dedicarà cada mes a una escola de la ciutat. El capitol introductori és un repàs al mapa escolar de Reus, a partir d'una conversa amb la regidora d'Ensenyament, Dolors Sardà. Les estrenes es completaran el mes que ve.

La revista entrevista la professora de ciències polítiques de la Universitat Pompeu Fabra, Tània Verge, i al diputat reusenc de Junts pel Sí, Carles Prats, que anuncia a l'entrevista que el seu partit, creat pels exmilitants d'Unió Democràtica partidaris de la independència de Catalunya, que la formació es presentarà a les eleccions municipals i que ell sotmetrà a consideració dels militants encapçalar la llista.

La revista surt a la venda aquest dimecres, en format paper (als quioscos i llibreries) i en format digital (a través del quiosc virtual d'aquesta pàgina web).