La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Revista NW

El 50è aniversari del Reus de les sis copes, a la portada del mes de febrer

L'inici de la singladura de Reus Capital de la Cultura Catalana, un altre dels temes de la revista del mes

14/02/2017 | Per NW Revista de Reus

Portada del número de febrer de la revista

Portada del número de febrer de la revista

Aquesta temporada es compleixen els 50 anys de la primera de les sis copes d'Europa consecutives aconseguides per l'equip d'hoquei del Reus Deportiu, liderat per Joan Sabater, considerat el millor jugador del món de l'època. La revista d'aquest mes conté la crònica d'un dels periodistes esportius referents de l'època, Enric Tricaz, que ho va explicar a través de Ràdio Reus, i que fa un repàs a les anècdotes d'aquella època d'or de l'esport reusenc.

Aquesta commemoració ocupa la portada de la revista, que repassa també les activitats previstes en el marc del Reus Capital de la Cultura Catalana, i també dóna una visió de la tradició de la premsa satírica del Carnaval de Reus. En l'exemplar d'aquest mes entrevistem Núria Castán, jove reusenca que acaba d'aconseguir un meritori tercer lloc en la primera prova del circuit sènior de surg de neu fora pistes celebrada al Tirol austríac. Es tracta d'una reusenca coneguda i respectada en el circuit d'aquest esport de risc i minoritari.

Aquest mes estrenem secció: amb la signatura de Carlota Moragas, iniciem una sèrie, sota el nom de Creadors, que busca històries d'èxit de professionals sorgits dels centres que hi ha a Reus que són titularitat de la Diputació de Tarragona, l'Escola d'Art i Disseny, i el Conservatori de Música. El primer cas que presentem és el de l'escenògraf Alberto Merino, que va iniciar el seu camí com a alumne de disseny i direcció de projectes d'arquitectura efímera de l'Escola d'Art.

A la revista expliquem també la història d'una parella aficionada al geocaching, una activitat de recerca d'objectes a partir d'unes coordenades GPS. Es tracta de Patrícia Esquis i Àlex Genestany.

La crònica política se centre en una entrevista amb el portaveu del PP a l'Ajuntament de Reus, Sebastià Domènech, i amb una anàlisi de la situació del PSC, que viu aquests dies la disjuntiva de si ha de donar suport o no al projecte de pressupostos del govern municipal.

La revista surt al carrer aquest dimecres, dia 15.