La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Ocupació

L'atur baixa a Reus per sisè mes consecutiu i es manté per sota de les 9.000 persones

En un any, s'ha aconseguit reduir la llista d'aturats en més de mil persones a la ciutat

04/05/2016 | Per NW Revista de Reus

Evolució de l'atur a Reus en els últims dotze mesos

Evolució de l'atur a Reus en els últims dotze mesos

El mes d'abril es va tancar a Reus amb 8.470 aturats, segons les dades de l'Observatori de l'Ocupació de Catalunya, que recull les xifres de les persones inscrites a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya. La dada suposa el sisè més consecutiu de reducció de l'atur a la ciutat, després que l'últim increment es produït el mes de novembre. Està clara la influència de l'estacionalitat i el paper del sector turístic, ja que al març, coincidint amb la Setmana Santa, només a Reus l'atur es reduïa en més de 400 persones.

Potser el que és més significatiu: A l'abril hi havia 1.089 aturats menys que fa un any, i 1.763 persones menys que fa dos anys. S'arriba a xifres comprables a les de 2006, en plena eferevescència econòmica, abans de l'esclat de la crisi. En el conjunt de la demaració el descens de l'atur en l'últim any ha estat de l'11,5%. A finals d'abril hi havia a tota la demarcació de Tarragona 56.948 persones sense feina registrades a les oficines del Serevei Català d'Ocupació.

En el conjunt de Catalunya, l'atur ha baixat de 13.868 persones, deixant la xifra global en 486.123 persones. La tendència a la baixa és, doncs, general a tot el país, i significativament més alta que en el conjunt de l'Estat. L'increment de persones afiliades a la Seguretat Social a Catalunya creixia a l'abril un 1,01%. A l'abrill es van signar a Catalunya 32 mill contractes indefinits i 200 mil de temporals. El mercat laboral, doncs, continua caracteritzat per la precarietat pel que fa a la durada dels contractes.


 

Notícies relacionades
ECONOMIA | Ocupació
Reus tanca el 2015 amb un balanç de 904 aturats menys

05/01/2016 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

Per primer cop en anys, el nombre d'aturats a Reus en acabar-se l'any es troba per sota de les 10.000 persones. A 31 de desembre, la ciutat tenia 9228 persones apuntades a les llistes de l'atur, 48 persones menys que el mes anterior i 904 persones menys que el mes de desembre de l'any passat. El saldo anual, doncs, ha estat positiu, segons les xifres oficials conegudes aquest dimarts.