La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Revista NW

La revista d'abril torna a descobrir biblioteques privades de reusencs

19/04/2016 | Per NW Revista de Reus

Image d'una de les sales de la Biblioteca Central Xavier Amorós, un dels "oasis de silenci" públics de què disposa la ciutat

Image d'una de les sales de la Biblioteca Central Xavier Amorós, un dels "oasis de silenci" públics de què disposa la ciutat

El número d'abril de la Revista NW torna a descobrir, en el seu reportatge central, algunes biblioteques privades de gent de Reus que, amb el temps, ha aconseguit bastir un patrimoni bibliogràfic consdierable, cadascun amb característiques ben diferents. Sota el tìtol "Oasis de silenci", visitem les biblioteques la regidora Montserrat Flores, l'escriptora Rosa Pagès, l'hisotirador Jaume Massó, l'artista Aureli Ruiz o la directora de Formació Permanent de la URV, Charo Romano. La revista repassa també les principals novetats editorials d'autors locals.

Més enllà de Sant Jordi, la revista del mes entrevista la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, que va tenir a Reus els seus inicis professionals a la ràdio.

Un altre dels reportatges radiografia la situació de la sardana a la ciutat. El treball el signa Josep Baiges, que conclou que la dansa té a la ciutat els mateixos mals que a la resta del país, en especial, la manca de relleu generacional dels balladors. Això, malgrat que la ciutat disposa d'una de les cobles de més prestigi del país, la Reus Jove.

La revista surt publicada aquest dimecres, i també es podrà adquirir dissabte, diada de Sant Jordi, a la parada que la Revista tindrà al Mercadal, des d'ob oferirem algunes sorpreses que anunciarem els pròxims dies. Per exemple, els lectors que es facin subscriptors a la parada tindran un llibre i una rosa de regal.