La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Eleccions Generals

'En Comú Podem' guanya les eleccions a Reus, on Ciutadans és la segona força més votada

L'alcalde, Carles Pellicer, aconsegueix un escó al Senat

20/12/2015 | Per NW Revista de Reus

Dades de l'escrutini, segons el Ministeri de l'Interior.

Dades de l'escrutini, segons el Ministeri de l'Interior.

Les eleccions generals celerbades aquest 20 de Desembre han donat un mapa polític inèdit a la ciutat de Reus, on la coalició En Comú Podem s'ha convertit en la força més votada, amb 8729 vots, el 18,36 per cent del total. L'altra força emergent del panorama polític espanyol, Ciutadans, ha estat la segona preferència dels ciutadans de Reus, que li han donat 8071 vots, el 16,97 per cent. Els socialistes, que tradicionalment sempre treien molts bons resultats a Reus en unes eleccions generals, han quedat els tercers, amb 7712 vots (16,22 per cent), seguits molt de prop per ERC (7396, un 15,56 per cent) i Democràcia i Llibertat (7222 vots, un 15,19 per cent). La sisena força ha estat el PP, amb 6241 vots, un 13,3 per cent, tal i com es pot veure en el gràfic principal que il·lustra aquesta notícia, que permet comprar el resultat amb el que es va produir fa quatre anys.

Les sis forces citades són les que han obtingut representació al Congrés dels Diputats per la demarcació de Tarragona, ja que els resultats conjunts han fet que tinguin un escó cadascuna, un repartiment fins ara inèdit.

D'aquesta manera, els escons seran per l'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso (En Comú Podem), el professor, antropòleg i sindicalista d'UGT Jordi Salvadó (ERC); el tarragoní i únic diputat per Tarragona que repeteix, Joan Ruiz (PSC); l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel (Democràcia i Llibertat); el tarragoní Sergio del Campo (Ciutadans), i el regidor de Tarragona Jordi Roca (PPC). 

Per sota dels partits que han obtingut representació a Reus hi trobem Unió Democràtica, que ha aconseguit el sufragi de 806 reusencs.

Tot plegat en una jornada en la que han anat a votar el 68,16 % dels electors, un 3,18 per cent més que a les eleccions del 2011.


El Senat

Una de les dades interessants d'aquestes eleccions era comprovar quin resultat treuria l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, a les eleccions al Senat. Pellicer era el primer de la terna de candidats de Democràcia i Llibertat. Finalment, ha aconseguit sortir elegit en el conjunt de la demaració, i a Reus ha estat el segon candidat més votat, segons dades provisionals amb el 98 per cent del vot escrutat. El candidat més votat a Reus ha estat Miquel Aubà (ERC), seguit de Pellicer, Celia Cánovas (En Comú Podem) i Joan Sabaté (PSC). 

Amb tot, els senadors elegits han estat Aubà, Cánovas, Josep Rufà (ERC) i Pellicer.