La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Castells

El dia de la Tripleta, i més

Els Xiquets de Reus es marquen l'objectiu de la "tripleta màgica" al costat de les grans colles a la Diada del Mercadal

02/10/2015 | Per NW Revista de Reus

Assaig del 4 de 9 amb folre dels Xiquets de Reus

Assaig del 4 de 9 amb folre dels Xiquets de Reus

La feina està feta i només falta portar-la a la plaça. Només els nervis o la mala sort poden fer que el treball d'assaig dels Xiquets dels últims mesos no faci possible veure en una mateixa actuació la 'tripleta màgica' que conformen el 3 de 9 amb folre, el 4 de 9 amb folre i el 5 de 8, durant la diada del Mercadal aquest dissabte a la tarda. Si fa dos anys, la diada servia als Xiquets per recuperar el 3 de 9 amb folre, dos anys després el plantejament inicial suposa un gran salt endavant en la modèlica evolució de la colla. Només el fet de poder-se plantejar portar dos castells de nou en una mateixa actuació ja diu molt de l'evolució a la que fem referència. La Colla ja ha fet la feina. Ara falta que la ciutat respongui de la manera que exigeix el repte que la colla té plantejat.

Sens dubte, la dels Xiquets serà una de les actuacions més esperades de la diada del Mercadal. Segur que la resta de colles que hi participen faran castells més grans, superiors al 3 de 9 amb folre (gamma extra), però això no pot treure mèrit a la prevista actuació dels Xiquets de Reus, que a priori és la més important que mai hauran fet els de la camisa avellana.


I més...

L'actuació del Mercadal serà a partir de 2/4 de sis de la tarda. Els Xiquets seran els primers en actuar. Els seguiran els Castellers de Vilafranca, dels que mai pot descartar-se res, ni tant sols, si aconsegueixen portar prou gent, que intentin el 3 de 10 amb folre i manilles que només els quedava carregat per Sant Fèlix i Santa Tecla. El 3 de 9 amb folre i el pilar al mig i el pilar de 8 amb folre i manilles poden estar a l'agenda dels vilafranquins.

Seguirà la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Després d'haver viscut una de les pitjors festes de Santa Tecla de la seva història, els de la camisa lila tenen a Reus l'oportunitat de recuperar bones sensacions amb els castells de nou pisos. Tal i com van anar les coses per Santa Tecla, si la Jove intenta a Reus la tripleta màgica ja haurà de ser considerada una actuació de gran mèrit.

El sorteig ha determinat que la colla següent en actuar sigui la Colla Vella dels Xiquets de Valls, probablement la colla més en forma aquesta temporada. La Vella té una gamma de castells molt àmplia, però té baixes al tronc, que pot limitar els objectius que poden portar a Reus. El 2 de 9 amb folre i manilles i el pilar de 8 són cartes guanyadores de la Vella, de la que no es poden descartar altres intents, com el 4 de 9 amb folre i pilar. La Vella volia estrenar castell a Reus, però les baixes poden fer variar aquest objectiu.

I finalment, l'altra colla més en forma, els Minyons de Terrassa, l'única que ha aconseguit descarregar enguany el 3 de 10 amb folre i manilles. El 2 de 8 sense folre, un dels castells considerats més difícils, pot ser objetiu dels egarencs a la Plaça del Mercadal. És un castell que aquiesya colla no ha intentat mai.

L'espectacle, doncs, està assegurat.