La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Patrimoni

Un llamp causa destrosses a la fumera de La Fàbrica

Un informe tècnic determinarà aquest dilluns el futur de la xemeneia

27/09/2015 | Per NW Revista de Reus

Imatge de la fumera on s'observa la dimensió de l'esquerda. (Carles Rull)

Imatge de la fumera on s'observa la dimensió de l'esquerda. (Carles Rull)

Detall de l'esquerdaUn llamp caigut durant la tempesta de primera hora d'aquest matí ha causat importants destrosses a la fumera de la Fàbrica de Reus, al passeig Mata, fins al punt que se'n qüestioni que pugui continuar dreta. El llamp ha provocat una esquerda molt visible. Els tècnics consideren que en circumstàncies normals, l'element arquitectònic aguantarà, però no està clar que pugui suportar, per exemple, una ventada forta. Fins aquest dilluns no hi haurà un informe tècnic oficial que determini el futur de la fumera.

Quan s'ha comprovat l'abast dels estralls, els serveis d'emergència han optat per desallotjar 25 veïns d'immobles del voltant de la fumera, al passeig Mata i al Carrer de Joan Martell, que han estat reallotjats en altres immobles.

La Guàrdia Urbana ha retirat vehicles i ha acordonat la zona del passeig Mata, per evitar incidents. De fet, la caiguda de totxanes de la fumera ha provocat destrosses en vehicles que estaven aparcats al carrer de Francesc Bartrina.

La xemeneia està inclosa en el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònics, historicoartístic i natural de Reus, que obliga a preservar-ne la conservació. Fins i tot, tècnics de Patrimoni de la Generalitat han visitat el lloc dels fets per fer-se una idea de l'abast de l'incident.