La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Revista NW

La revista de setembre repassa la història del sobiranisme a la ciutat

Les festes de Misericòrdia centren també una bona part del contingut de la revista d'aquest mes

15/09/2015 | Per NW Revista de Reus

La portada de la revista NW, que mostrar la bandera esterada de les Joventuts del Foment Republicà de Reus, dels anys 30.

La portada de la revista NW, que mostrar la bandera esterada de les Joventuts del Foment Republicà de Reus, dels anys 30.

A les portes de les elecciones del 27 de Setembre, a la revista hem volgut fer una mirada enrere per saber quin és l'origen a la ciutat del moviment polític del sobiranisme i de l'indepententisme. Un article de l'historiador Joan Navais situa l'origen de l'indepentisme en els temps de la I Guerra Mundial. Apuest cop d'ull a la història centra el reportaje central de la revista, que inclou, també, entre altres temes, informació relativa a la Festa Major de Misericòrdia.

El personatge el mes és Albert Picollà, un jove que despunta en l'art de la màgia, que ja ha recollit diversos premis i reconeixements professionals. També entrevistem el President de l'Associació de Veïns Primer de Maig, del Barri de Sant Josep Obrer, Eduardo Navas; la membre de l'Associació Campaners de Reus, Blanca Cabré, i els viatgers i instagramers Joan Masdéu i Joana Azorín. A la secció de Cultura, fem un repàs a la història recent del tractament que han tingut les arts visuals a la ciutat.

Tot plegat, a més de les seccions habituals de la revista, que serà als quioscos a partir d'aquest dimecres al matí, el mateix dia en què es començarà a distribuir a domicili entre els subscriptors.

.