La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Ocupació

Reus tanca l'agost amb 31 aturats menys que al juliol i amb 915 menys que fa un any

La baixada a la ciutat contrasta amb l'increment d'aturats a Catalunya i Espanya

02/09/2015 | Per NW Revista de Reus

Evolució de l'atur a Reus durant els últims dotze mesos.

Evolució de l'atur a Reus durant els últims dotze mesos.

La ciutat de Reus tenia a finals d'agost un total de 8.665 persones apuntades a les oficines d'ocupació. La xifra és inferior en 31 persones a la que hi havia a 31 de juliol i, el que resulta més significatiu, 915 persones menys que l'agost de l'any passat, quan l'atur baixava un centenar de persones en relació al mes anterior. L'atur, doncs, segueix la tendència a la baixa que les dades reflecteixen des de fa uns mesos, en contra de la tendència general de Catalunya i del conjunt de l'Estat, on el nombre d'aturats ha crescut durant el mes d'agost.

La tendència de les dades en el conjunt de la demarcació de Tarragona és similar a la de Reus, ja que l'agost es tancava amb 599 persones sense feina menys que al juliol. En tota la demarcació, hi havia a 31 d'agost 56.607 persones apuntades a les llistes de l'atur. Es dóna el cas que la de Tarragona és l'única demarcació catalana que ha vist com l'atur ha baixat a l'agost. En relació a l'any passat, el descens és d'un 11 %.

Per contra, en el conjunt de Catalunya, l'atur ha pujat en 4.521 persones, situant el nombnre total en 506.306 persones. Tot i el caràcter negatiu de la xifra, cal dir que és inferior en un 11,43 % en relació al mateix període de l'any passat. És un percentatge similar al que s'ha registrat en el conjunt de l'Estat, on l'atur ha crescut en 21.679 persones, un 8,13 per cent inferior a l'any passat.

 

Al quadre adjunt, podeu veure les dades d'atur de tots els municipis del Baix Camp.