La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Cas Innova

Nous escorcolls de la Guàrdia Civil en dependències municipals, aquest cop sense detencions

Entre les seus investigades hi ha Reus Esport i Lleure i l'empresa Foment, que gestiona el contracte de la brossa a Reus

19/06/2015 | Per NW Revista de Reus

La Guàrdia Civil, davant de l'Ajuntament el 28 d'abril passat. L'escena s'ha repetit aquest divendres en d'altres dependències municipals.

La Guàrdia Civil, davant de l'Ajuntament el 28 d'abril passat. L'escena s'ha repetit aquest divendres en d'altres dependències municipals.

La Guàrdia Civil realitza aquest divendres diverses entrades i escorcolls en dependències municipals, instades pel jutge que porta el cas Innova. La novetat és que entre els registres que es duen a terme n'hi ha alguns que surten del tema sanitari estrictament: Reus Esport i Lleure i l'empresa FCC, que gestiona el contracte de la brossa, estan aquest cop en el punt de mira de la Guàrdia Civil. En concret, els escorcolls es realitzen al Pavelló Olímpic, on hi ha la seu de Reus Esport i Lleure (RELLSA), el Consell Esportiu del Baix Camp, l'empresa d'organització d'activitats esportives Giravolt, les oficines de Medi Ambient al Mercat Central i la seu a BArcelona de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), que és l'empresa que té adjudicat el contracte de la neteja i recollida de la brossa a la ciutat. Són seus d'organismes i empreses que res tenen a veure amb el tema sanitari i l'Hospital, però sí amb Innova. Segons que ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, els escorcolls ordenats pel jutge tenen a veure amb les peces separades números 11 i 14 del sumari general d'Innova, el contingut del qual està sota secret. Val a dir que l'acció policial no ha implicat per ara cap detenció.

Aquestes dues paces no estaven comptabilitzades en el cas. El sumari del cas Innova té com a peça originària els suposats pagaments irregulars cobrats per Carles Manté per treballs de constultoria, de mans de Josep Prat. La primera peça separada és la que fa referència a l'empresa mixta Shirota, participada per l'Ajuntament. La gestió de la mateixa i la liquidació són motiu d'investigació. La peça número 2 és la que afecta l'arquitecte Jorge Batesteza, que ca rebre l'encàrrec de supervissar les obres de l'Hospital. Les peces tercera i quarta són les que afecten l'Hospital i Sagessa, i que van motivar les detencions del mes d'abril passa i que se suposa que és el "nucli dur" de la investigació, de la que se'n coneixen molt pocs detalls en estar sota secret de sumari. Derivada de la causa original hi ha també la peça número 5, que és la que qüestiona la incomptabilitat de Josep Prat pel fet d'exercir com a director general d'una empresa pública i a la vegada mantenir activitats privades. El jutge va obrir una sisena peça a partir de documents trobats al domicili de Manté, dels que se'n podria desprendre que hi havia hagut coaccions contra l'alcalde per frenar la causa. La setena peça investiga els contractes de Sagessa amb l'empresa d'ambulàncies Baix Ebre. A la peça número 8 és on trobem l'Ajuntament de Vila-seca i el seu alcalde, Josep Poblet, producte de la investigació sopbre la construcció del CAP de la població. 

A partir d'aquí, les línies d'investigació del sumari es mantenen sota secret i, per tant, se'n sap ben poca cosa. L'actuació d'aquest divendres de la Guàrdia Civil permet afirmat, doncs, que hi ha altres peces separades del sumari, fins ara poc conegudes pel públic i que van més enllà de la qüestió sanitària: Reus Esport i Lleure (peça número 11) i l'àrea de Medi Ambient (peça númeo 14) en serien els objectius. Altres temes del sumari encara es desconeixen.