La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Jutjats

El BOE publica el relleu al jutjat que porta el cas Innova

El jutjat decreta la nul·litat del recurso presentat per Teresa Gomis contra la seva detenció

08/06/2015 | Per NW Revista de Reus

Imatge del jutge Diego Álvarez de Juan, d'Alfredo González, del Diari de Tarragona

Imatge del jutge Diego Álvarez de Juan, d'Alfredo González, del Diari de Tarragona

El Butlletí Oficial de l'Estat publica en la seva edició d'aquest dilluns, 8 de juny, el nomenament de Milagros Nieto Nieto com a nova titular del jutjat d'instrucció número 3 de Reus, que és el que instrueix les diligències pel cas Innova. Milagros Nieto estava destinada fins ara al jutjat de primera instància número 1 de Villanueva de los Infantes, a la província de Ciudad Real.

BOE amb l'anunci de nomenament.El que no està clar és que si el relleu al front del jutjat implicarà canvis en la instrucció del cas. El jutge que ha dirigit fins ara les investigacions, Diego Álvarez de Juan, era a Reus per reforçar el jujtjat número 3, nomenat l'1 d'abril de 2013. El titular del jutjat era Guillermo Peral, que l'any passat va fer cap al jutjat contenciós-administratiu de Tarragona. El BOE no publica cap altre nomenament que afecti al jutjat número 3, per la qual cosa cal pensar que Diego Álvarez de Juan pot continuar com a jutge de suport.

El BOE publica un altre canvi, que afecta el jutjat número 4. Carlos Javier Albarrán Machín, fins ara al jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Valdepeñas (Ciudad real) passarà tenir la plaça al jutjat número 4 de Reus.


Recurs

Justament avui dilluns es feia pública la resolució del jutge al recurs presentat per la defensa de la Teresa Gomis per la forma de la seva detenció. El jutge deixa sense efecte el recurs, que s'havia presentat sota l'0argument que Gomis havia superat els terminis legals d'una detenció. El jutge argumenta que la detenció de Gomis no va ser per ordre judicial, si no a instàncies de la Guàrdia Civil. A partir d'aquí, fa un repàs cronològic dels fets que desmunta l'argumentació de la defensa de Gomis, que ja ha presentat recursoa l'Audiència de Tarragona.