La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Ocupació

L'atur baixa de 300 persones a Reus durant el mes d'abril

La taxa d'atur, després de molt de temps, baixa per sota del 20%

06/05/2015 | Per NW Revista de Reus

evoció de l'atur a Reus durant els últims dotxe mesos.

evoció de l'atur a Reus durant els últims dotxe mesos.

El nombre de persones apuntades a les llistes de l'atur era a Reus a 30 d'abril de 9.559 persones, segons les xifres oficials. Això vol dir que la ciutat té 297 aturats menys que el mes de març i, el que potser és més indicatiu, 674 aturats menys que a l'abril de 2014. La taxa d'atur se situa per primer cop en molt de temps per sota del 20%. La dada confirma la tendència a la millora de la situació, en la mateixa línia que el comportament de l'atur en el conjunt de Catalunya i de l'Estat.

Atur a l'abril als municipis del Baix CampEn el conjunt de la demarcació de Tarragona, el nombre d'aturats era el 30 d'abril un 4,71 per cent menor que el mes de març, mentre que en relació a ara fa un any, el descens ha estat del 8,67%. En bona part, l'arrencada de temporada del sector turístic i un increment de la contractació al comerç expliquen la millora de les dades. En el cas de la demarcació, la diferència interanual està sent positiva des de fa 22 mesos. A tota la demarcació de Tarragona hi ha 64.369 persones registrades a les oficines d'ocupació.

En el cas de Catalunya, la caiguda de l'atur al mes d'abril és la més important des de fa 19 anys, que és quan es va començar a mesurar l'atur registrat. No hi ha, doncs, dades anteriors. En el conjunt de Catalunya, també es porten 22 mesos consecutius de millora de la taxa interanual. A l'abril d'enguany hi havia un 9,62 per cent menys d'aturats que a l'abril de 2014. Això vol dir que la millora, en el conjunt de la demarcació, no està sent tant accelerada com la mitjana de tot el país. Les dades de Catalunya són coherents amb l'increment d'afiliats a la Seguretat Social, que recupera xifres per sobre de les 3 milions de persones després de molt de temps. Altra cosa és analitzar els tipus de contractes. Els de caràcter temporal continuen sent majoritaris, lligats amb la temporada turística.

Pel que fa al conjunt de l'Estat, l'atur baixava a l'abril en 118.023 persones, deixant el nombre total en 4.333.016 persones.