La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Ocupació

L'atur baixa per sota de les 10 mil persones a Reus en el millor mes de març en anys

La ciutat se situa en els 9.856 aturats, 737 menys que ara fa un any.

07/04/2015 | Per NW Revista de Reus

Evolució de l'atur a Reus els últims 12 mesos, segons l'Observatori d'Empresa i Ocupació de la Generalitat.

Evolució de l'atur a Reus els últims 12 mesos, segons l'Observatori d'Empresa i Ocupació de la Generalitat.

Reus tenia a finals del mes de març passat un total de 9.856 persones apuntades a les llistes de l'atur. Per primer cop des del mes de setembre passat, doncs, la xifra d'aturats a la ciutat cau per sota de les 10.000 persones, com passa gairebé sempre en plena temporada turística. La xifra de març és inferior a les del mes de febrer en 333 persones i es manté positiva la tendència interanual: Reus tenia al març 737 aturats menys que just ara fa un any.

La xifra s'emmarca en un comportament general positiu de l'ocupació a Catalunya i Espanya. A la demarcació de Tarragona, el descens d'aturats al mar´va ser de 2.343 persones, un 3,35% menys que el mes anterior. La demarcació se situava en 67.554 aturats, 6.368 menys que ara fa un any (un descens, doncs, del 8,61%). D'aquesta manera, s'acumulen 21 mesis consecutius de descens interanual, cosa que permet als governs ser optimistes.

En el conjunt de Catalunya, les dades són similars:9.469 autrats menys que el mes anterior, i 52.812 menys que ara fa ny any. Es tracta del descens més alt des del 1996, segons indiquen les xifres oficials. 

En el conjunt de l'Estat, l'atur es reduïa al ferber en 60.214 persones, un 7,17 % menys que fa un any. És la millor dada des del 2002. La millor dada és que s'haan incrementat les afiliacions a la Seguretat Social en el conjunt de l'Estat.

A la gràfica es pot observar l'evolució de l'atur a la ciutat en els últims dotze mesos. I en el quadre adjunt, el nombre d'aturats en els diferents municipis del Baix Camp.