La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Cas Innova

El jutge del Cas Innova perd la investigació de la connexió de Vila-seca, que passa a Tarragona

El jutge de Reus havia imposat una nova fiança a l'arquitecte municipal de Vila-seca

12/03/2015 | Per NW Revista de Reus

Imatge de la compareixença de Jorge Batesteza al Parlament distribuïda per l'Agència Catalana de Notícies.

Imatge de la compareixença de Jorge Batesteza al Parlament distribuïda per l'Agència Catalana de Notícies.

L'Ajuntament de Vila-seca s'ha sortit amb la seva i, finalment, la instrucció de les peces del cas Innova que l'afecten les veurà un jutjat de Tarragona. Així ho ha decidit l'Audiència Provincial, que ha resolt el recurs presentat per l'Ajuntament, que considerava que el jutjat de Reus no era competent per investigar afers de Vila-seca. La notícia, que avançat el Diari de Tarragona, arriba després que s'hagi conegut que el jutge del cas Innova, Diego Álvarez de Juan, ha decidit imposar una fiança de 280 mil euros a l'arquitecte municipal de Vila-seca, en considerar que la seva intervenció havia estat clau en la contractació de l'arquitecte Jorge Batesteza per a la construcció del CAP de Vila-seca, que, segons el jutge, va ser irregular. Per aquesta causa, el jutge té imputats a l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet i a sis regidors de la Junta de Govern Local, a més de Batesteza i la seva dona.

A Vila-seca sempre s'havia defensat des del primer dia que el jutjat de Reus no era competent per investigar el cas, ja que Vila-seca pertany al partit judicial de Tarragona. Álvarez de Juan va obrir aquesta peça separada en considear que hi havia parel·lelismes entre la contractació de Batesteza per a la la construcció de l'Hospital de Reus i la del CAP de Vila-seca. Poblet havia deixat molt clar que VIla-seca no tenia res a veure amb el holding d'empreses municipals de Reus, Innova.

En teoria, des de l'Audiència Provincioal es garanteix la continuïtat de la instrucció del cas. Això no treu, però, que aquesta s'allargui en passar d'un jutjat a un altre.