La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Ocupació

L'atur baixa a Reus durant el febrer, després d'anys de no fer-ho

La ciutat té 101 autrats menys que al gener, i 607 menyd que fa un ny

03/03/2015 | Per NW Revista de Reus

Evolució de l'atur a Reus els últims 12 mesos.

Evolució de l'atur a Reus els últims 12 mesos.

Atur als municipis del Baix CampL'atur ha baixat a Reus en 101 persones durant el mes de febrer, després de diversos anys en què, al febrer, la ciutat perdia ocupació. Estem, per tant, davant una dada molt positiva. A la ciutat hi ha un centenar d'aturats menys que el mes anterior i 607 menys que just fa un any. Una vegada més, doncs, es confirma que l'ocupació manté una bona tendència, malgrat que la xifra d'aturats a la ciutat continua per sobre de les 10.000 persones, com podeu veure en el quadra adjunt, que recull les xifres oficials d'aturats al Baix Camp, segons les dades de l'Observatori d'Empresa i Ocupació de la Generalitat.

A tota la demarcació de Tarragona, l'atur ha baixat en 165 persones. És a dir, que les dades de Reus resulten especialment bones, pel pes que ha tingut la ciutat en la baixada general de la demaració. Que aquestes dades positives s'hagin produït el febrer, mes tradicionalment dolent en ocupació, fa que es pugui ser optomista. El total d'aturats a la demaració se situava el 28 de febrer en 69.897 persones, gairebé 5.000 menys que l'any passat.

Les dades també hane stat positives en el conjunt de Catalunya, on l'atur ha baixat de 1645 persones, situant la xifra global en 581.124 persones. Això és, 48.462 persones menys que fa un any.

En el conjunt de l'Estat, aquest febrer ha estat el millor en gairebé 15 anys. Espanya té 4,512.143 aturats, un 13,8 menys que fa un any. La part negativa de la xifra és que, del total d'aturats, només un 56,49 % cobren algun tipus de prestació.