La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Ocupació

L'atur creix a Reus en 158 persones al gener, però hi ha menys persones sense feina que fa un any

La tendència continua sent positiva si es té en compte com estaven les coses un any enrere

03/02/2015 | Per NW Revista de Reus

Evolucó de l'atur entre el gener de 2014 i el gener de 2015

Evolucó de l'atur entre el gener de 2014 i el gener de 2015

Al final del mes de gener hi havia a Reus 158 persones més apuntades a les llistes de l'atur que al 31 de desembre. Gener és tradicionalment un mes dolent per a l'ocupació, perquè es comptabilitzen les finalitzacions dels contractes de la temporada de Nadal, especialment al sector serveis. Amb tot, cal dir que la taxa interanual continua sent positiva, i a 31 de gener hi havia 342 aturats menys que el mes de gener de l'any passat. És la mateixa tendència que la general de tot el país. Això és el que diuen les xifres oficials del Servei d'Ocupació de Catalunya, conegudes aquest dimarts.

L'atur als municipis del Baix Camp el 31 de gener de 2015En termes relatius, la situació de l'atur a Reus és encara pitjor que la mitjana de Catalunya, segons es desprèn de les xifres. Si l'increment d'aturats al gener va ser a Catalunya de l'1,1 %, a Reus, l'increment és de l'1,5 %. en relació al gener de l'any passat, l'atur s'ha reduït en un 3,22 %.

En el conjunt de la demarcació de Tarragona,l'atur creixia al gener en 1.240 persones, un 1,8 per cent, és a dir, per damunt de les mitjanes de Catalunya i de Reus. L'increment fa que la demarcació torni a superar les 70 mil persones sense feina, tot i que cal dir que hi ha 4.000 aturats menys que ara fa un any. El descens ha estat d'un 5,4 per cent.

En el conjunt de Catalunya, el nombre d'aturats és de 582.769 persones, 6.821 més que al desembre. Aquest increment és el més baix que es registra durant un mes de gener des del 2007. Fa dinou mesos seguits que l'atur cau en termes interanuals.

A tot l'estat, l'atur a pujat en 77.980 persones, situant la xifra total en 4.525 691 persones. També és l'increment més baix des de gener del 2007, quan la crisi encara no havia esclatat.

Sobre aquestes xifres, el candidat del PSC a l'alcaldia de Reus, Francesc Vallès, ha dit que "la situació a Reus és insostenible" i que "l'atur a Reus està descontrolat, segueix augmnetant mes a mes i el govern és incapaç de fer-hi res". Vallès reclama actuar amb urgència: "no hi ha temps per perdre i cal actuar amb urgència perquè gairebé la meitat dels més de deu mil aturats que hi ha a la ciutat han esgotat qualsevol tipus de prestació social".