La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Ensenyament

La Generalitat redueix una línia de P3 de l'Escola La Vitxeta

La comunitat educativa es mobilitza per evitar la reducció de les places escolars.

29/01/2015 | Per NW Revista de Reus

Edifici de l'Escola La Vitxeta

Edifici de l'Escola La Vitxeta

La demografia és implacable, i la baixa de la natalitat i la reducció de la població immigrant fa que la demanda de places per a alumnes de P3 per al pròxim curs baixi a la ciutat. Això fa que es redueixi l'oferta de places de P3, per evitar que les aules estiguin buides. La Generalitat ha comunicat a l'Escola La Vitxeta que per al curs que ve redueix a la meitat l'oferta de places de P3, de manera que la Vitxeta perdrà una lìnia.

La decisió no és definitiva, i s'ha pres abans de l'inici del periode de preinscripció. Auqesta circumstància a condemna d'entrada a l'escola, sense deixar que la decisió l'acabi prenent la decisió dels pares a l'hora de triar escola per als seus fills. De fet, la decisió definitiva l'ha de prendre la Taula Mixta de Planificació, que formen el Departament d'Ensenyament, l'Ajuntament i representants de centres. L'organisme encara no s'ha reunit, però la Generalitat, que és la institució competent, ja ha comunicat formalment a l'escola la decisió. L'Escola, doncs, tindrà 25 places d'oferta, de les quals, 17 estan d'entrada assignades a famílies que ja tenen fills a l'escola. Això vol dir que tenen vuit places lliures i que, per tant, segons el centre, no es podrà atendre tota la demanda que té el centre, que existeix des de fa 10 anys.

La decisió ha mobilitzat la comunitat educativa del centre, que ja està sent molt activa a les xarxes socials i ja han recollit més d'un centenar d'adhesions a la seva demanda. Han obert una pàgina a facebook i també han elaborat un vídeo que es pot veure a youtube. Reivindiquen el seu projecte educatiu, que amb la decisió quedaria molt tocat.

La demografia de la ciutat està revolucionant el mapa escolar. A aquesta decisió relativa a La Vitxeta, caldria sumar-hi la que es va prendre ja fa un temps a l'escola Els Ganxets, que va veure com se li tallven les ales en no construir-se un edifici nou i se'ls va restar una línia. L'Escola celebrarà jornada de portes obertes el dia 10 de març.