La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Eleccions Municipals

Les esquerres intenten arribar a un acord per a una candidatura per a les municipals

Procés Constituent fa una crida a l'acció conjunta de ciutadans i entitats "per un canvi de política" a Reus

18/01/2015 | Per NW Revista de Reus

Diversos col·lectius volen ser presents a l'Ajuntament de Reus que sortirà de les eleccions del 24 de maig. (Foto: Arxiu)

Diversos col·lectius volen ser presents a l'Ajuntament de Reus que sortirà de les eleccions del 24 de maig. (Foto: Arxiu)

Procés Constituent no tanca encara la possibilitat de constituir una candidatura que uneixi formacions d'esquerres de cara a les eleccions municipals del mes de maig a Reus. Un manifesta publicat aquesta setmana signat per un centenar de persones, entre les quals diverses viculades a Iniciativa per Catalunya, fa una crida "per a l'acció conjunta i la confluència de la ciutadania i associacions per un canvi de política a la nostra ciutat". El manifest proposa la creació d'una plataforma cívica unitària "amb la finalitat de construir un poder popular, participatiu, que lluiti contra la corrupció, en defensa dels serveis públics de qualitat, de la seva gestió democràtica i transparent, evitant la seva privatització". Deixen clar que "aquesta plataforma de treball en comú ens ha de portar a participoar i comprometre'ns en un programa d'actuació municipal alternatiu i, si s'escau, a una candidatura unitària tot lligant l'acció popular amb la institucional".

A les reunions celebrades fins ara s'hi ha convidat la CUP, que no veu gens clara la seva implicació en el projecte i sembla tenir clara la voluntat de mantenir la seva particular estratègia. Mentre, els recent elegits responsables de "Podemos" a Reus han deixat clar que "coincidim plenament amb la proposta formulada per Procés Copnstituent" i reconeixen contactes amb els diferents sectors interessats. La nova formació política creu "necessari construir una eina política transformadora, coincidint en un programa mínim comú, candidatures a partir de primàries obertes, compromís ètic amb mandat revocable i control i participació ciutadana de la gestió". Consideren "urgent" la confluència d'aquests diversos col·lectius per "aprofitar l'actual conjuntura històrica".

De Nou Reus i ERC

Mentrestant, la plataforma ciutadana "De nou Reus" prepara la celebració d'unes eleccions primàries per a les quals té elaborat un reglament subjecte a aportacions de ciutadans. El reglament deixa clara la voluntat del col·lectiu de concórrer a les eleccions, deixant la porta oberta a la inclusió d'altres associacions i col·lectius però refermanet el lideratge de "De Nou Reus".

Noemí LlauradóD'aquesta manera, als actuals partits que ja són presents a l'Ajuntament de Reus a les eleccions s'hi sumaran ERC, Procés Constituent i De Nou Reus, a més d'altres formacions com Ciutadans. D'aquests, ERC té pendent de celebrar les segones eleccions primàries per triar cap de llista, després de la revocació d'Àlfred Pitarch. Per ara, se sap només que la responsable de finances de l'actual executiva del partit a Reus, Noemí Llauradó (a la foto), optarà a ser cap de llista. Les eleccions primàries se celebraran dimecres, dia 21. L'equip de Noemí Llauradó el formen Joan Carles Naya, Gemi Cabré, Jordi Torrente, Joan Guix, Montserrat Flores i David Llambrich i està obert a la incoproració d'altres persones.